Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els quinze triats per a la glòria

Pigat ja ha decidit els 11 homes i 4 dones de la selecció valenciana per al Mundial de Colòmbia

Els quinze triats per a la glòria

Pascual Sanchis, Pigat, ha donat a conéixer a la Federació de Pilota la llista dels seleccionats que viatjaran en novembre a Colòmbia per a la disputa del VII Campionat del Món de Pilota a Mà. Un total d'onze homes i de quatre dones integren la selecció valenciana que intentarà el Mundial en les distintes modalitats oficials de la CIJB: Llargues, One Wall, Joc Internacional, a més de l'autòctona de Chazas. No hi ha lloc per a la sorpresa en una llista que, com afirma el seleccionador: «pretén combinar l'experiència de veterania amb l'impuls juvenil».

Nous noms en la selecció absoluta són els de Calvo de Benidorm, Giner de Murla i Sacha d'Orba. Es recupera la presència del veterà Martínez en el que es confia per als moments decisius de les partides de Llargues amb un traure que continua sent de plenes garanties. Per a la demarcació de restos l'aposta de Santi de Finestrat era obligada donada la seua reconeguda capacitat tècnica i la seua experiència en una modalitat en què va començar. En esta posició estarà acompanyat de pilotaris com Nacho de Beniparrell, Genovés II, Giner de Murla , Puchol II de Vinalesa, Pere Roc de Benidorm, Bueno de Meliana o el mateix Calvo de Benidorm. Sacha d'Orba és la gran esperança per a aconseguir alguna medalla en la modalitat d'One Wall.

Considerat el millor jugador europeu, haurà de lluitar contra les figures de Mèxic, Equador, Cuba o Argentina, que, en principi, pareixen els més forts. En l'àmbit femení, s'aposta per l'experiència d'Ana Belen de Borbotó, que estarà acompanyada de les noves realitats, amb experiència internacional, com Mar de Bicorp, Mònica de Massamagrell i Victòria de Rafelbunyol. Les dones valencianes tenen molta confiança en obtindre medalles en el One Wall, tant en la categoria individual com en parelles.

El Mundial ultima l´organització. Poques vegades s'han perfilat tants detalls. La ciutat de Pasto, capital del departament de Nariño, acollirà totes les confrontacions. Només hi haurà un desplaçament a la localitat de San José d'Albán, on es disputarà una de les jornades en la modalitat autòctona. La Cerimònia Inaugural es celebrarà en l'Estadi de l'Esportiu Pasto amb capacitat per a més de vint mil espectadors, que esperen omplir-lo atés que la festa integra a grups folklòrics de qualsevol tipus. La competició es prolongarà durant una setmana, amb un calendari intens que obligarà a rotacions en aquelles seleccions, com la valenciana, que participarà en totes les modalitats de joc.

L´esperada llista

La selección masculina la formen Martínez de El Campello, Calvo de Benidorm, Santi de Finestrat, Genovés II de Genovés, Bueno de Meliana, Sacha de Orba, Puchol II de Vinalesa, Pere Roc de Benidorm, Pablo de Sella, Nacho de Beniparrell i Giner de Murla. I la femenina: Mar de Bicorp, Ana Belén de Borbotó, Monica Moya de Massamagrell i Victoria de Rafelbunyol.

Compartir el artículo

stats