L'experiència i el saber estar d'un tetracampió contra la joventut i la il·lusió d'un principiant en la gran final de l'Individual. El trinquet de Pelayo coronarà el pròxim diumenge (11.30 hores) a Soro III (33 anys) o a Pere Roc II (24 anys) com a nou rei de l'escala i corda després de la recent abdicació de Puchol II (26 anys) en els quarts de final.

El de Massamagrell i el de Benidorm s'enfronten en un mà a mà inèdit i sense pronòstics, i en el que cap dels dos aspirants al títol vol ser víctima de la pressió que amenaça al favorit. «És una final per a disfrutar», van coincidir a destacar els dos pilotaris ahir en la presentació de la gran final del XXXII Campionat Individual BANKIA d´Escala i Corda - Trofeu President de la Generalitat Valenciana.

«Quan era menut, veia jugar a Soro III les finals i somiava amb que algun dia podria estar jo per a disfrutar una d'elles. Ho he aconseguit i crec que, encara que no guanye, ja és molt per a mi disputar-li la final a una figura com Soro III, que n'ha guanyat quatre», va explicar Pere Roc II, que pot convertir-se en el segon jugador de la província d'Alacant que guanya el títol (després de Miguel de Petrer).

El jove jugador de Benidorm reconeix que el seu rival és el favorit per currículum, però té clar que lluitarà fins l'últim quinze. «Els pronòstics estan per a trencar-los. Estic jugant la final des que em va tocar enfrontar-me al campió, Puchol II. I la semifinal era una assignatura pendent, ja que mai havia guanyat en eixa ronda. No em fixe en els pronòstics. El diumenge sentiré sensacions noves, que era l'objectiu que m'havia fixat enguany. Jugaré amb la faixa blava, em toca assumir eixe rol. Però si els nervis m'ho permeten, eixiré a fer la meua partida i a donar guerra. Des que sóc xicotet volia ser el millor. Ara tinc l'oportunitat de complir el somni», apuntà.

D'altra banda, Soro III encara la seua huitena final consecutiva amb un altra mentalitat. «Enguany he afrontat l'Individual d'una manera diferent, partida a partida i disfrutant de cadascuna. Arribe sense exigència, sense pressió i amb la intenció de disfrutar també de la final», va subratllar. «Ja he donat l'ordre a casa i a les persones del meu entorn que anem amb il·lusió, a disfrutar, i si es guanya, millor, però no passa res si es perd», va indicar l'escalater, que va reconèixer que ha passat un any complicat.

«Ha sigut un any dur després de perdre la final de l'any passat. M'ha tocat sentir coses desagradables perquè s'ha parlat molt de les meues derrotes i poc de les victòries. Però és un any en el qual he jugat la final de la Lliga i ara em veig en la de l'Individual. No ho hauré fet tant mal treball. Però no importa, em quede amb l'alegria que em suposa tornar a estar en la final i de gaudir d'ella», va concloure.