Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Victòria, la més jove del Mundial

La nova revel·lació de la pilota valenciana ja s´ha convertit en internacional absoluta amb només 16 anys

Victòria, la més jove del Mundial

Victòria Díaz va traure un carxot d´esquerra preciós en la final de Individual de Raspall que disputà contra Mar de Bicorp i que va fer alçar dels seus seients als espectadors de Pelayo. Eixa és jugada reservada per a especialistes consumades. L'afició assistia a un titànic enfrontament que es va resoldre després d'una igualada a 20 i avantatges per a una i altra part. Victòria i Mar fan de la pilota femenina un espectacle apassionant.

Les dos jugadores han sigut seleccionades per Pigat per a la gran cita mundialista de Colòmbia on participaran en la modalitat d'One Wall, tant individualment com per equips. A més de les citades, la selecció valenciana femenina estarà integrada per Ana Belem i Mónica de Massamagrell, que van ser campiones europees.

El sorteig públic, televisat en directe, no va ser molt generós amb les pilotaris valencianes. Els tocà el grup en què estan Holanda, Cuba i Itàlia. La selecció holandesa és una de les més poderoses del món perquè és la pionera en la promoció de la pilota femenina. Tota una incògnita és la selecció cubana però les referències no poden ser més positives perquè la pilota a mà contra una paret és un esport molt popular en l'illa. Itàlia també està en procés de creixement. Es necessitarà de tota la concentració, força física i inspiració per a aspirar a alguna medalla.

La pilotari més jove

Victòria de València s'ha convertit en la pilotari més jove en la història d'uns campionats mundials. Amb 16 anys és ja una realitat internacional. Una apassionada de la pilota, va començar a practicar-la gràcies a les instal·lacions per a la pilota valenciana construïdes en el col·legi Tomás de Montañana, prop de l'Avinguda de França. Ha participat en totes les activitats de les Escoles Esportives Municipals i ha crescut com a jugadora en els clubs de Borbotó i de Rafelbunyol. Participar amb 16 anys en una cita mundialista és un orgull per als seus pares, que no han dubtat a sacrificar moltes hores perquè els seus fills disfruten de l'esport valencià. Ara somnien en tornar amb alguna de les medalles en joc.

Experiència i joventut

En la selecció masculina també hi ha que anotar la incorporació d'una nova generació de pilotaris. Els noms de Giner de Murla i de José Luis de Benidorm, apareixen per primera vegada en el llistat de seleccionats junt amb veterans com Martinez, Genovés II, Puchol II, Pere Roc, Santi, Nacho, Víctor Bueno i Pablo de Sella. Demà seran rebuts pel president de la Generalitat i divendres partiran cap a terres andines colombianes.

Sacha pateix una lesió muscular

Pel que respecta a Sacha Kruithof , va patir el diumenge una lesió a l´aductor de la cama esquerra. El jove jugador d´Orba està treballant amb el fisioterapeuta i espera no tindre cap microrrotura, que li impediria anar al mundial. Sacha, campió d´Europa i del món de One Wall, formarà equip amb Bueno en esta modalitat, en la que l´equip valencià té esperances d´aconseguir punts per a la general.

Compartir el artículo

stats