Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Nova York ovaciona Puchol II

Timbo s'imposa amb molta claredat al de Vinalesa (21-3) en una partida d'One Wall a Brooklyn que reuneix a 200 persones - El públic acomiada al valencià amb un aplaudiment que premia la valentia d'enfrontar-se al número un sense cap hàndicap

Puchol II, amb els seus entrenadors i patrocinadors, a Nova York. facebook

Timbo González va demostrar perquè és el número un de l'One Wall. El jugador de Brooklyn va guanyar a Puchol II per un contuendent 21-3 en una partida que va congregar prop de duescentes persones a la instal·lació esportiva de Brooklyn MatchPoint NYC, a la ciutat de Nova York.

Va ser la passada matinada quan el «desafiament» internacional entre el jugador nord-americà i el de Vinalesa es va celebrar en una jornada festiva pels amants a l'One Wall en la ciutat estadounidenca. L'enfrontament va estar precedit de tota una sèrie de partides entre jugadors de diferents nivells que va servir per a calfar motors de cara a la gran cita.

Puchol II va ser el gran centre d'atenció a la canxa tota la vesprada. Els aficionats no es van cansar de preguntar-li, encuriosits, per les particularitats del joc valencià i, sobre tot, l'escala i corda.

Una de les grans sorpreses per a la gent de Nova York va ser poder tocar amb les seues mans una pilota de vaqueta. La seua duresa i el seu bot va fer entendre les complicacions del joc que cada setmana es practica als trinquets valencians.

El president del comtat de Brooklyn, Eric L. Adams, va estar obsequiat amb una pilota de vaqueta per Agustín Larré, del grupo Pilota 2.0, responsable de la preparació de Puchol II.

D'altra banda, poc abans de començar la partida contra Timbo, un membre de l'organització local es va apropar al jugador de Vinalesa amb la intenció d'oferir-li jugar amb un hàndicap, com es sol fer en esports com el golf. El valencià va refusar eixa possibilitat, ja que la seua idea no era altra que jugar contra el campió del món en igualtat de condicions. Puchol II va entendre que, més que jugar amb el seu nom, ho estava fent com ambaixador de la pilota valenciana als Estats Units. Per això volia enfrontar-se a Timbo sense cap ventaja.

I com sol passar als trinquets valencians, la «càtedra» de l'One Wall, els que van preveure que Timbo guanyaria amb facilitat, van encertat. I és que, malgrat els esforços de Puchol II, el jugador nord-americà el va atropellar a la canxa.

El marcador es va parar en un 21-3 que va evidenciar la diferència de nivell. Timbo va ser un vendaval, amb tot a favor i va superar a Puchol II, qui es va defensar i va saber treure els seus millors colps. Tanmateix, el del Bronx no va voler deixar cap dubte de que la corona del rei de l'One Wall és seua.

Tant és així que Puchol II no va aconseguir sumar cap quinze fins el 11-1. En eixe moment el pavelló va esclatar en una gran ovació que reconeixia l'esforç que havía realitzat Puchol II en tota la partida. Inclús el propi Timbo en molts moments va alabar el treball de la figura valenciana.

Satisfet amb la seua llavor, l'experiència viscuda i de la repercusió mediàtica obtinguda, el nou «ambaixador» de la pilota es va acomiadar de Nova York amb un aplaudiment del públic americà, que va premiar la valentia de Puchol II.

El de Vinalesa torna hui a València per començar a preparar el Trofeu Mestres, que es celebra este cap de setmana a Pelayo.

Compartir el artículo

stats