Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Rafelbunyol acull les partides finals del Diputació de Raspall Parelles

L´equip local, campió en 2007, s´enfronta a Bicorp, amb tres títols, en categoria absoluta

Rafelbunyol acull les partides finals del Diputació de Raspall Parelles

El dimarts es va viure a la Casa de la Cultura de Rafelbunyol l´acte oficial de presentació de les finals del XIX Campionat Autonòmic de Raspall Parelles, gran premi Diputació de València. Amb la presència de quasi tots els jugadors i jugadores, protagonistes del pròxim cap de setmana, així com de l´alcalde de la població que acollirà les finals, Fran López, i del president de la Federació de Pilota, José Daniel Sanjuán, es va viure el primer acte de les finals.

El president Sanjuán va recordar a tots els presents que el raspall es una de les modalitats més vives i cal disfrutar de les partides, ja que les finals només es juguen de tant en tant. Per la seua part, l´alcalde de Rafelbunyol va expossar el seu desig d´acollir tots els anys aquestes finals, ja que seran tota una festa per al poble, que a més coincidirà amb altres activitats aquest cap de setmana, com la fira del comerç local.

Cal apuntar que des de l´any 2007 Rafelbunyol no acollia aquestes finals i que enguany ho fa amb l´alicient d´haver classificat al seu equip de primera en la final absoluta.

Escoto d´Oliva i Moro d´Alcàntera seran els jugadors que defensen els colors del club de l´Horta Nord, que només compta amb un títol absolut, guanyat en el 2010, junt a tres subcampionats. Bicorp, el seu rival el diumenge pel matí, si que ha aconseguit tres trofeus de campió i enguany seran Víctor i Borja els encarregats d´intentar emportar-se la quarta copa, que els aproparia en l´històric del campionat al club de Xeraco, guanyador en cinc edicions, distanciant-se de Beniarrés, Alzira i Aielo de Malferit, tots ells amb dos campionats aconseguits.

Bicorp i Beniparrell, en el femení

Abans de la final absoluta, que es televisarà a les 17 hores el diumenge per Mediterraneo TV, tindrà la lloc la final de primera categoria femenina. A les 10.30 hores estan citades les parelles de Beniparrell, on juguen les germanes Ana i Noelia, subcampiones en la passada edició del torneig i campiones en altres dues. D´altra banda estarà l´equip de Bicorp, que formarà amb la parella de Mar i Victoria, jugadores de València.

El conjunt de Bicorp està format amb les dues jugadores que guanyaren la última edició del campionat de parelles, encara que jugant pel club de Rafelbunyol, i que s´han destapat com a les grans dominadores de la temporada de raspall femení, ja que s´emportaren l´Autonòmic de Trios, jugat a Polinyà del Xúquer en el passat mes de juliol, i la Supercopa, disputada en el trinquet de Pelayo en octubre.

Encara queden lluny els sis campionats guanyats pel Borbotó, dominador històric de la competició femenina.

Compartir el artículo

stats