Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Conrado d´Alfarp i la Supercopa

Conrado d´Alfarp i la Supercopa

A l'entrada del carrer de Galotxa d'Alfarp es llig en unes rajoles de ceràmica el nom a qui està dedicat: Conrado Casanova Juanes. El 90% dels jugadors que hui participen en els tornejos federatius de galotxa no l´han conegut. I segurament pocs saben que va ser una de les persones fonamentals en l´etapa de recuperació d´este esport en molts pobles de moltes comarques. En la seua joventut va ser pilotari grandiós en els carrers, amb inoblidables desafiaments contra El Surdo de Picassent a mitjan dels anys cinquanta. Molts després, a mitjan dels anys setanta, va ser un jugador i dirigent federatiu pioner en els tornejos oficials. Com a jugador va conquistar quatre tornejos consecutius per al seu club: 1978-79-80 i 81. Aquella esquerra que treia pilotes increïbles per damunt dels caps dels espectadors que abarrotaven les voreres li va donar el triomf en l´èpica final de 1980 contra Montserrat. Treballà per a tindre el carrer que hui porta el seu nom, i que va ser inaugurat en l'estiu de 1983 amb la final del Trofeu El Corte Inglés que Montserrat va guanyar a Massalfassar. En la seua joventut va arribar a anunciar-se en Pelayo però la seua obra a favor del nostre esport va estar vinculada a la pilota en el si dels clubs. Va treballar com pocs per a dignificar els seus tornejos.

A ell cal agrair-li la millor de les apostes d´El Corte Inglés, perquè va donar la cara per a dignificar el patrocini d´una de les primeres empreses espanyoles. Conrado era una persona especialment carismàtica: un terratrèmol en el carrer, on rabiava per la victòria. Un dirigent compromés en la defensa de l´expansió de les competicions de clubs. En eixe carrer que ell ideà i va promoure, es juga demà la final de la Supercopa de Galotxa, la que enfronta als campions dels dos grans tornejos de l'any: El Corte Inglés i l´Edicom. En juvenils, a partir de les 15.00 hores, s´enfronten l´equip local i el de Montserrat. En l´absoluta, l´equip de Quart dels Valls i el de Montserrat.

En altres temps, en Alfarp el carrer s´haguera quedat xicotet. Demà hi haurá lloc per a tots. Aquella final del 83 va deixar a centenars d'aficionats sense poder accedir. Aquella final fou retransmesa en directe per Ràdio València, de la cadena SER. La de l'any següent, a Silla, va tindre connexions per a tota España... Ara, ara són altres temps. Ja no està Conrado en el món de la pilota, que ens va deixar fa anys. I pitjor encara, ni se´ls espera.

Compartir el artículo

stats