Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Raspall

Waldo Vila: "Era el moment idoni per a fer un pas endavant"

L'exjugador Waldo, una de les llegendes del raspall, encapçala la proposta de «Pilota21_Col·lectiu de treball» per a un nou model de pilota professional

Waldo Vila: "Era el moment idoni per a fer un pas endavant"

Waldo Vila Gilabert (Antíbol, 40 anys) ha fet un pas al front. La llegenda del raspall, campió de deu campionats Individuals, forma part, junt a Guillermo Sanahuja i Joan Morant, del grup «Pilota21_Col·lectiu de treball», que ha presentat a la Fundació per a la Pilota Valenciana una proposta de model per a una nova gestió de l'àmbit professional.

«Amb la creació de la Fundació, enteniem que era el moment idoni per a fer un pas endavant», explica el campió. «És moment de explicar les idees que tenim i no deixar que es queden al tinter», afegeix.

Waldo, que ha realitzat estudis d'Administració i Direcció d'Empreses i en un màster de Gestió i Organització d'Entitats Esportives, també apunta que les experiències que ha viscut en la gestió de la pilota l'han ajudat a aprendre de les errades. «Cal parlar molt, debatre molt i buscar consensos amb els jugadors, els trinqueters, la Fundació... En la pilota hi ha espai per a tots, per la gent que ja està i per a la nova», assenyala l'exjugador d'Oliva.

«Pilota21» proposa uns objectius a curt termini, per a enguany, i d'altres per a 2021 -d'ahí el nom del col·lectiu-, on es preten reformar de manera progressiva el sistema de competicions i les estratègies de comunicació de la pilota professional, amb el repte d'augmentar els ingressos de fons privats. La Fundació estudia ara esta proposta.

Altres dues propostes

A més del document de «Pilota21», la Fundació ha rebut dos projectes més, malgrat que ambdós estan centrats en àmbits més concrets. Un d'ells, presentat per l'exjugador Fredi, està enfocat al màrqueting. L'altre, concebut per un grup de clubs esportius, només tracta aspectes vinculats al raspall.

Compartir el artículo

stats