Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els millors trinquets per a jugar les millors partides

La Fundació es planteja instaurar un rànquing de trinquets per als campionats i els grans duels

Els millors trinquets per a jugar les millors partides

La Fundació per a la Pilota Valenciana busca un nou escenari esportiu, social i econòmic sobre el que revitalitzar la pilota professional. Malgrat que la seua comissió executiva encara està en procés d´estudi de les cinc propostes presentades la passada setmana per a un nou model de gestió, el ben cert és que hi ha algunes idees sobre les que ja s´ha treballat.

Per exemple, al si de la Fundació es veu en bons ulls instaurar un rànquing de trinquets, com la Federació de Pilota Valenciana ja ha fet amb els jugadors. L´objectiu d´esta classificació dels recintes té com a finalitat que les millors partides, les grans cites dels trofeus o els campionats més importants es celebren als trinquets en millors condicions. Una forma d´animar als trinqueters a tindre en bon estat les canxes per a que els jugadors tinguen l´oportunitat de desplegar tot el seu potencial, l´espectacle no es veja afectat i els espectadors puguen seguir les partides amb comoditat.

Fins ara, només s´ha posat en pràctica un rànquing per als jugadors, tant d´escala i corda com de raspall, separats segons la seua posició de joc (rest o mitger). La idea ara, a expenses de la proposta de model de gestió que es trie per a portar-la endavant a partir del mes d´abril, és també ordenar els trinquets segons les seues condicions.

De fet, esta iniciativa està inclosa en, al menys, una de les candidatures rebudes per la Fundació per a un nou món professional. És tracta de la del col·lectiu Pilota21, amb Waldo, Guillermo Sanahuja i Joan Morant com autors. En el seu projecte s´estableix com un dels objectius a curt termini el crear este rànquing d´instal·lacions, a banda de perfeccionar l´actual sistema que regula el rànquing dels pilotaris.

A més, en el text de Pilota21 també s´apunta a altra de les idees que agraden al patronat de la Fundació, que no és altra que la de implantar un nou sistema de distribució de les partides i campionats. En este sentit, la idea és que de forma progressiva s´adopte un calendari en el que els millors trinquets siguen els que celebren les millors partides i que estes es disputen, preferentment, de dijous a diumenge.

D´altra banda, Pilota21 també planteja la possibilitat de dissenyar una temporada esportiva amb tres tipus de tornejos: els campionats, els trofeus i els open, on la participació seria oberta i vindria regida pel rànquing de jugadors.

Marrahí apunta a la Lliga

La Fundació ultima els detalls per a la confecció dels equips i el calendari de les lligues d´escala i corda i raspall. En esta última, tot apunta a que tindrà un lloc Marrahí. El jugador de Castelló de la Ribera ha tornat en plenitud de la seusa lesió i és molt probable que dispute la competició. S´espera que abans del cap de setmana s´anuncien els detalls dels dos tornejos, que acabaran a finals del mes de març.

Compartir el artículo

stats