Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´èxit de les nits 'màgigues' de Vila-real

És l´únic trinquet que celebra partides nocturnes - «Ve més gent jove i més xiques», diu Mezquita

L´èxit de les nits 'màgigues' de Vila-real

Durant 25 anys, el trinquet El Zurdo de Gandia va organitzar les millors partides de raspall els divendres per la nit. Aquelles «nits màgiques» van ser tot un èxit fins que el trinquet va ser enderrocat.

Fa deu anys, l´exjugador i trinqueter José Jorge Mezquita García (Vila-real, 50 anys) va agafar el relleu i va apostar per celebrar cada any entre cinc i sis partides nocturnes els divendres al trinquet del municipi de la Plana. Una d´elles el passat divendres, en la que Puchol II i Nacho van vèncer a Soro III i Santi (60-30) en la primera jornda de la XXVII Lliga d´escala i corda. De nou, el trinquet va estar ple. Unes 250 persones a les 23.00 hores per vore pilota en viu i en directe.

«La primer nocturna que vam fer un divendres va ser Álvaro i Dani contra Soro III i Grau. La gent va respondre», assenyala Mezquita, que assegura que és la gent jove la que més s´acosta al trinquet en este tipus de partides, malgrat que molta gent major preferix quedar-se a casa. «Hi ha gent jove que m´apreta per a que ho faça tots els divendres, però crec que així deixaria de ser tan efectiu. Per a que els divendres per la nit hi haja gent cal uns requisits: un bon cartell amb figures, una partida de competició i que no siga molt de seguit», argumenta el trinqueter de Vila-real.

«La part negativa d´estes partides és que si tinc seixanta jubilats que venen a les partides de vesprada, és possible que per la nit no vinguen, perquè no poden conduir o perquè és massa tard... En canvi, en horari nocturn venen aficionats dels clubs dels voltants i també moltes dones, xiques joves, les novies dels jugadors...», afegeix.

I que en diuen els pilotaris de l´horari nocturn? «Als jugadors el que ens agrada és que el trinquet estiga ple. Una escala buida desmotiva. Un ambient diferent al del dia a dia és molt bonic per al jugador», subratlla Mezquita.

Fins ara, cap altre tinquet ha tractat de copiar el model. «Supose que Pelayo ja ompli el dissabte per la vesprada. Amb un bon cartell entren unes 400 persones. És lògic que no pense en canviar de dia ni d´hora. Sé que Vilamarxant sí va provar alguna nit, Guadassuar també, però també és normal que si veuen que no acaba de funcionar no seguisquen. La clau crec que és que s´ha de fer només amb partides especials», conclou Mezquita.

Compartir el artículo

stats