Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

Nacho Chacón: "Jugar la Lliga amb Puchol II suposa una pressió afegida"

«Hi ha figures que no els agrada que els digues res. A ell sé que puc dir-li coses», explica

Nacho Chacón: "Jugar la Lliga amb Puchol II suposa una pressió afegida"

P Esperava tan bon inici de Lliga?

R Esperava fer bona partida, perquè porte una llarga temporada a bon nivell. Ara, no m´esperava guanyar 60-30 a Soro III i Santi. Amb Puchol II em compenetre molt bé i el de Vila-real és un trinquet que m´agrada, a més, estic disfrutant i sabia que el rendiment anava a ser bo, potser no tan bo.

P Què suposa jugar la Lliga amb un pilotari com Puchol II?

R Suposa una pressió afegida pel fet de jugar amb un primera espasa. Estàs obligat a guanyar. No m´agrada eixa pressió, però jugar amb Puchol II significa estar obligat a fer-ho bé. No és per ell, sinó pel que significa la seua figura.

P És fàcil la relació amb el company quan es tracta d´una figura?

R Hi ha figures que no els agrada que els digues res. Sembla que els sap mal. Sempre s´ha dit que el rest és el capità, el que ha de dirigir a l´equip i jo intente fer cas. Sempre amb uns límits, perquè un sap com ha de jugar per a fer-ho bé. Per això és important acoblar-se bé. Amb Puchol II tinc un bon acoblament i als dos ens ve bé jugar junts. Amb ell sé que tinc marge per dir-li coses durant la partida, igual que ell a mi. Tenim eixa confiança per donar-nos instruccions mútuament.

P Què punts febles té el seu equip?

R El fet de jugar en parella. La incògnita puc ser jo, considerat el mitger més fluix. Però no entre pensant en això, sinó en el meu nivell esta temporada i en la confiança que tinc. Si estem bé, ens acoblem i ens duguem bé... Que vinga el que haja de vindre. No tinc por a cap rival.

P Es veu jugant més lligues com a mitger en el futur?

R En la Lliga entren sis mitgers i els cinc primers estan clars. Després hi ha un grapat de jugadors per la sexta plaça. Fa sis anys vaig jugar la primera i única Lliga com a mitger fins ara, amb León i Tino. Estava en un gran moment. Després vaig jugar dues Copes, una vaig ser campió i l´altra subcampió. La Lliga, per contra, se m´ha resistit sempre. Espere mantindre esta maduresa esportiva, pujar un poc el nivell i tractar de repetir en altra Lliga.

P Ha canviat molt des que va ser campió en 2010 com a punter?

R En quant a personalitat no massa. En maduresa sí. Almenys he agafat més garra, més geni, perquè abans sempre em deien que era «mut», que no tenia sang... A nivell tècnic he millorat l´esquerra, els baixos, saber llegir la partida...

P Està en el seu millor moment?

R Podria dir que sí. Estic coneguent-me millor a mi mateix, sé com conduir-me. Estic disfrutant molt de jugar a pilota i, si les condicions físiques em respecten, espere estar jugant molt de temps.

P Per què diuen de vosté que té «moltes mans»?

R No ho sé. Igual tinc un jugar més estratègic. No tinc cap pegada roïn i no tinc mala esquerra. No tinc una pilotada violenta com Félix, Javi o Santi, que te poden doblar la mà. Crec que la meua és prou forta com per a fer mal i tracte de dirigir-la bé. És el que intente. Prime la direcció i l´efecte de la pilota a la potència.

P Té algun mitger com a referent?

R Quan començava em fixava molt en Grau, no en la seua pegada, sinó en la manera de jugar, en les cames, com se posicionava. També en Sarasol II i Dani. La maestria de com saber-se col·locar en cada pilota, saber dirigir-la, saber analitzar al contrari per fer-li mal sense tindre una pilotada massa contundent.

P Amb què compagina la pilota?

R Vaig acabar la carrera d´Ingenieria en Electrònica Industrial i Automàtica en 2016. Però m´agrada massa jugar a pilota i he estat compaginant-la amb treballs esporàdics. Ara vull preparar-me unes oposicions.

P Veu algun equip més fort per a guanyar la Lliga?

R A tots els equips els veig forts i per a guanyar-los cal jugar molt. El complicat es mantindre el nivell del passat divendres. L´equip de Marc el veig fort. Ara bé, igual guanya totes les partides que no en guanya cap.

Compartir el artículo

stats