Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´Autonòmic AON d'Escala i Corda es tanca este cap de setmana a Onda

Les finals de les cinc categories del gran premi AON, presentades el passat dimarts al trinquet d´Onda, es disputaran entre demà i diumenge al municipi, amb la presència dels xiquets de l´escola

L´Autonòmic AON d'Escala i Corda es tanca este cap de setmana a Onda

Les finals de la 20ª edició del Campionat Autonòmic d´Escala i Corda, gran premi AON, que es presentaren el passat dimarts al trinquet d´Onda, es jugaran demà i diumenge. Tots els equips de les cinc categories que disputaran les finals de la competició acudiren a l´acte oficial de presentació, tot i la freda nit de dimarts. En la mateixa els esperaven Ximo Huguet, alcalde d´Onda, Francesc Chalmeta, regidor d´esports d´Onda, Pedro Lopez, vicepresident de la FPV, Salvador Calzada, president de la Caixa Rural d´Onda, i Ricardo Baraldés, president del CPV Onda.

L´alcalde de la seu de les finals va donar la benvinguda a tots els jugadors finalistes, i va donar les gràcies a la FPV per haver oferit l´oportunitat a la seua localitat d´acollir una festa de la pilota com estes finals.

El vicepresident federatiu, per la seua banda, va comentar respecte al programa de les finals que la vesprada del dissabte es tancarà amb la partida on jugarà l´equip de l´Onda C, i en la que prèviament es presentarà l´escola de pilota municipal.

El trinquet d´Onda serà de nou la seu d´unes finals oficials de pilota valenciana. Enguany les finals de l´Autonòmic d´Escala i Corda tornen després de tres anys, ja que en la temporada 2015 ja fou l'escenari de les últimes partides del campionat. Prèviament, en el 2011, ja havia acollit unes finals oficials, tot i que en aquella ocasió foren del Campionat Autonòmic de Galotxa.

En aquesta ocasió les partides del cap de setmana oferiran dues intenses jornades, ja que tant en la vesprada del dissabte com en la del diumenge es jugaran tres partides.

En la sessió de la vesprada de demà dissabte obrirà el foc la final de la nova categoria de promoció, la de veterans, que tindrà a La Valldigna i El Dauet Ribera C com a rivals a partir de les 15.30 hores. A continuació, sobre les 17 hores, es disputarà la final de primera, on l'actual campió, l´Alfara de la Baronia, es jugarà el títol amb Jesús, Javi, Álex, Raúl i Óscar. Els seus rivals seran el primer equip del club de Foios, on Alberto, Juan Carlos i Jordi són en principi els jugadors titulars. Tancarà la vesprada la partida entre l'equip local, l´Onda C, i la Pobla de Vallbona D, corresponent a la final de quarta. Abans d´aquest enfrontament es presentarà l´escola municipal de pilota d´Onda.

La vesprada del diumenge oferirà altra gran jornada de finals, ja que es disputaran altres tres finals. El Xilxes B será qui començara jugant-se la copa de campions de quarta A amb el Torrent F a partir de les 16.00 hores. La final de la divisió de plata, amb el Moncada A i el Riba-roja B, prendrà el relleu i es jugarà a continuació.

Per últim, la partida corresponent a tercera categoria, amb el Lliria B i la Pobla de Vallbona A com a contendents, tancarà el programa de les finals de la present edició.

Compartir el artículo

stats