Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Onda s´impulsa des de la base

El club, un dels més importants de la província, compta amb quatre equips i una escola de 20 xiquets

Onda s´impulsa des de la base

El trinquet d´Onda es va vestir de gala este cap de setmana per rebre les finals de l´Autonòmic d´escala i corda Trofeu AON, on el club local, fundat com a tal durant els anys 80, va ser el gran amfitrió.

El seu president des del 2008 és Ricardo Baraldés. «Vaig eixir elegit mentre Obama guanyava les elecciones a president dels Estats Units. Va donar eixa coincidència», explica com a curiositat Baraldés, un empresari d´Onda amb afició a la pilota des de la infància.

Baraldés explica que la gran esperança del club es l´actual pedrera i tota la faena que està fent-se a la base. «Tenim una escola bonica, amb entre 15 i 20 xiquets. De l´escola han eixit jugadors com Diego López, que ha estat en la selecció valenciana», explica. «Vinculades al club hi ha entre 50 i 60 persones, i uns 30 són jugadors. Però els pares dels que estan a l´escola són molt actius. Vam fer un campionat entre els crios i els pares i va ser una passada. La gent s´ho passa bé i això fa que vinguen els xiquets a apuntar-se», remata Ricardo.

Onda és un dels clubs amb més presència en la província de Castelló. Amb una forta tradició en el frontó (abans el club estava integrat en la pilota basca), la construcció del trinquet ha fet que hi haja més equips que juguen a escala i corda i, sobre toto, galotxa. «Enguany hem fet quatre equips amb jugadors des dels 14 anys fins a un jugador que tenim amb 68 anys», assenyala el president, que als seus 61 anys és un dels feridors del club castellonenc. A més, una parella de membres del club manté viva la flama del frontó.

«Estem molt orgullosos del títols que hem aconseguit en estos anys. Encara es recorda una final d´autonòmic que vam guanyar a la Pobla de Vallbona. Era a anada i tornada i vam remontar allí un 60-30 que portàvem en contra», destaca el president del club, que alerta de les complicacions per arrossegar a la gent al trinquet cada cap de setmana. «Cal inventar coses noves. El tema és agafar el carro, qui siga, i tirar. Ací en la província Vila-rela i Borriana són les catedrals de la pilota, però cal gent jove per a reactivar l´afició», conclou.

Compartir el artículo

stats