Ahir dimecres 14 de febrer, per la vesprada, es cel·lebrava la presentació del campionat oficial més antic de la Federació de Pilota Valenciana en el restaurant del centre de l´avinguda de França.

Es donaren cita els representants dels 179 equips que enguany participaran a l´edició 2018 de "El Corte Inglés", davant el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, i el vicepresident de la FPV, Federico Oliva , el coordinador de pilota de la Generalitat, Sebastià Giner, i el responsable de relacions externes de El Corte Inglés, Pau Pérez Rico.

Cal destacar que en aquest campionat estan representades un total de 38 poblacions de la Comunitat Valenciana, distribuides en 39 clubs de pilota. A més a més, de la categoria femenina que compta amb sis equips participants. Pel que respecta a la categoría juvenil, en aquesta edició hi haurà un total de 13 formacions disputant-se el campionat.

Durant les intervencions dels màxims responsables, Fede Oliva va demanar excel.lència en la qualitat del campionat a tots els clubs, així com positivisme i estar a l´altura del compromís que any rere any demostra "El Corte Inglés". Per la seua part el president de la FPV va avançar mesures que es van a implantar per a potenciar la participación dels joves en els seus clubs, i per a garantir els drets de formació dels mateixos. Sebastià Giner va destacar tots els anys de fidelitat amb els que "El Corte Inglés" està junt a la galotxa, i la magnificència d´un campionat que a banda de comptar amb totes les categories possibles, també en té una exclusivament femenina. Per últim, el responsable de comunicacions i relacions externes de El Corte Inglés, va destacar el treball de promoció que s´està realitzant en la modalitat de galotxa, així com la necessitat de millorar al màxim la competició, molt en la línea de "El Corte Inglés", tractant d´aconseguir sempre eixa excel.lència. COm a novetat d´enguany, els guardons que s´atorgaran als campions i subcampions seran escultures en bronze de l´artista Rafa Mir.

La competició s´iniciarà de manera oficial el pròxim dissabte 24 de febrero, jugant-se les últimes finals el 15 de juliol. De fet, ja es coneixen dos de les poblacions on es disputaran les finals. D´una banda, será Vinalesa la seu de les finals de categories escolars, i d´altra, Torrent ho será de la vessant de trinquet. Queda per descobrir l´incògnita del municipi que acollirà les categories disputades al carrer.