Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les lligues de llargues i palma, a punt

El Museu Arqueològic d´Alacant va ser l´escenari de la presentació de les dues competicions

El Museu Arqueològic d´Alacant va ser l´escenari de la presentació de la XXXIV Lliga a Llargues i la XXVI Lliga a Palma «Trofeu Diputació d´Alacant». L´acte va comptar amb la presència del president de la FPV, José Daniel Sanjuán i del vicepresident de la FPV, Vicent David Molines, juntament amb el coordinador de pilota valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner, i el nou diputat d´esports d´Alacant, Juan José Castelló.

El MARQ va ser el lloc escollit per al començament de la Lliga, que enguany compta amb 36 poblacions i un total de 69 equips. Gràcies a la Diputació d´Alacant, que mai ha donat l´esquena al «joc a ratlles», cada equip participant rep samarretes, calendaris, cartells, esparadraps i pilotes per a jugar durant els mesos de competició. Es tracta, sens dubte, d´una iniciativa pionera i modèlica la de la Diputació d´Alacant.

Vicent Molines va manifestar que les xifres de participació han pujat notablement respecte dels últims anys. Molines també va posar en valor el treball de tots els membres del comitè de ratlles, i de l´esforç dels encarregats de cada club que porten el pes del treball per a que els seus equips funcionen. També va voler donar les gràcies a la Diputació d´Alacant per la confiança i fidelitat i va felicitar al nou diputat pel seu càrrec.

Sebastià Giner va mostrar la seua alegria d´estar present en la presentació del Trofeu Diputació d´Alacant, recordant els seus temps com a jugador, i va posar èmfasi «en la necessitat del treball conjunt de les administracions, destacant en aquest cas l´ajuda de la Diputació per més de 30 anys».

Per la seua banda, Juan José Castelló va destacar «el procés actual de revitalització que viu la pilota valenciana, el compromís de l´entitat provincial amb el món de les llargues, i el treball de l´anterior secretari del comitè de ratlles, Jesús Cortell, que ha sigut determinant en els darrers anys per que la pilota valenciana continuara viva a Alacant».

Homenatge a Jesús Cortell

En la segona part de l´acte es va retre un sentit homenatge a l´anterior secretari del comité a ratlles i vicepresident actual d´Alacant, Jesús Cortell, per tota la seua trajectòria i esforç per la recuperació del joc a ratlles i a favor de la selecció de pilota valenciana.

Cortell va estar arropat pels seus germans i va rebre el calor de tots els clubs, juntament amb la FPV i la Diputació. En l´aspecte esportiu, la lliga arrancarà el cap de setmana en la primera categoria de llargues, mentre que en la resta de categories començarà la competició el 24 de febrer. Les finals és disputaran el 7-8 de juliol a la població de Poble Nou de Benitatxell.

Compartir el artículo

stats