Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Circuit sub-18

Les campiones d'una nova era

Els circuits femenins de raspall sub-18 i sub-23 coneixeran hui les seues campiones a Alcàsser - Una nova generació de jugadores arriba disposada a consolidar els avanços de la pilota femenina

Ana Puertes, Amparo, Ana Sanchis, Júlia, Fanni, Erika i Lucía, amb els nous trofeus per a les guanyadores del circuits, al trinquet d'Alcàsser. g. caballero

Si un dia la pilota femenina està on es mereix, elles estaran allí. I amb elles tots els que durant l'últim mes s'han apropat cada vesprada de dissabte al trinquet d'Alcàsser, on s'ha disputat la fase regular de la tercera edició dels circuits femenins de tecnificació de raspall sub-18 i sub-23. Allí és també on esta vesprada es celebraran les finals dels dos tornejos i, per tant, es coneixeran les campiones del futur, la generació de la nova era de la pilota femenina.

Després d'una lligueta emocionant fins a l'últim quinze, l'equip de Lucía i Marta es jugarà el títol davant el de Erika i Júlia en la categoria sub-18 (16.30 hores).

Lucía Díaz (20 anys, Silla) veu la final «renyida». «Marta és molt bona alçant la pilota i estem compenetrades, encara que elles han guanyat totes les partides. No m'esperava arribar a la final enguany, però ara anem a pel títol. Crec que està més nerviós mon pare que jo», apunta la jugadora del club de Beniparrell, que ja va participar en el primer circuit fa dos anys.

Tanmateix, enfront estarà Erika Botí (Alqueria d'Asnar, 15 anys, ) que confia en la victòria. «Últimament note que estic fent molt bé la treta», destaca la jove, enganxada a la pilota des de fa temps. «Si alguna cosa t'agrada traus temps d'on siga», confessa.

És el que li passa a Júlia Costa (Beniparrell, 16 anys), que també es veu en opcions. «Hem patit, però hem guanyat totes les partides», assenyala. Ella és una de les hereus de la irrupció de la pilota femenina a Beniparrell. «En el meu club som 20 jugadores i dona gust entrenar», explica la finalista.

Poc abans (15.45 hores), la parella de Natalia i Joana s'enfrontarà contra la de Esther i Nerea amb la tercera plaça en joc. Un premi de consolació després d'un mes d'intens esforç.

En el circuit sub-23, la final mesura el nivell de dos parelles que arriben amb força. Ana Puertes i Fanni, per una banda, i Ana Sanchis i Amparo, per altra, tractaran d'aconseguir la corona en un encontre sense pronòstics.

Puertes (Beniparrell, 18 anys) és una de les vigents campiones de la competició. «Vam perdre en la fase regular contra les nostres rivals a la final, així que serà complicat, però esperem que ens isca una bona partida», comenta la jugadora de Beniparrell, que ha començat els estudis de Biotecnologia.

La seua companya, Fanni Mas (Beniarbeig, 18 anys) afirma que tenen ganes de revenja en la final. «Elles són molt bones jugadores», ratifica la mitger sobre les rivals.

Elles són Ana Sanchis (18 anys, València) i Amparo Martí (Moncada, 18 anys), líders de la fase regular i favorites. «M'agrada molt com s'ha enfocat enguany el campionat. Jugar totes el mateix dia fa que siga més interessant vindre a vore les partides, veus a les companyes, xarres en elles... Tenim totes molt bon 'rotllo'», descriu Ana.

«Les xiques podem en tot i hem d'estra incluides en el món de la pilota, encara que no es conega molt. Podem donar el mateix espectacle que els xics», apunta Amparo, que reconeix que li agrada vore jugar a Ian, Moltó i Sanchis.

Abans, Aida i Noelia jugaran contra la parella de Victoria i Joana. Serà en la final de consolació, un tercer lloc per acabar el campionat amb un dolç gust de boca (a les 17.30 h.).

Compartir el artículo

stats