Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

25 anys d´una esquerra imparable

Pere Roc II, flamant campió de la Lliga, celebra hui el seu aniversari en la plenitud de la seua carrera esportiva - Es va iniciar a jugar als set anys, va despuntar a llargues, es va canviar el nom en homenatge al seu iaio i és vicepresident del club de pilota de Benidorm

25 anys d´una esquerra imparable

Juanito «Pere Roc», destacat jugador de llargues en els anys 50 a Sella, estaria hui molt orgullós del seu nét. Rodrigo Sebastià Alonso compleix 25 anys convertit en «Pere Roc II», figura emergent de la pilota valenciana i flamant campió de la Lliga d´escala i corda. Un somni fet realitat.

Fa un quart de segle des que Juanjo Sebastià (Sella) i Concha Alonso (Burgos), instal·lats a Benidorm, van portar al món a «Rodri», un xiquet amb molta energia que prompte va començar a jugar a tenis. Als set anys, poc després que el iaio Juanito faltara, Juanjo va apuntar-lo a l´escola de pilota de la capital de la Marina Baixa. Allí es va trobar amb Toni Calvo, que de seguida va detectar el talent innat d´aquella mà esquerra. Rodrigo va jugar a raspall, a llargues, a galotxa... I va guanyar a tot. La seua força mental, la seua qualitat i la seua predisposició a treballar, entrenar i lluitar fins l´últim quinze el van fer crèixer més ràpid que els altres.

A més de amb Calvo, «Rodri» es va creuar pel camí de la vida amb gent com José Pérez Devesa, president d´honor de la Federació de Pilota Valenciana. En el seu Ford Fiesta, «Pepe» portava a aquell xiquet contagiat pel cuc de la pilota a les partides. «És el meu iaio», deia Rodrigo si algú preguntava. També van ajudar persones com Toni «Casetes» o la seua germana major, Yaiza Sebastià, seguidora incondicional i una de les organitzadores de les expedicions de l´afició de Benidorm a les seues grans partides.

Rodrigo es va fer gran i un dia va decidir ser «Pere Roc II». Un homenatge al seu iaio, a son pare, al que ajuda de quan en quan amb el taxi pels carrers de Benidorm, i també a Sella, l´origen de tot.

És el nom que ha lluït per tots els carrers, colze a colze amb jugadors com Álvaro de Tibi, i per tots els trinquets. Des que era una promesa fins la seua consagració com a figura, encara que no ha arribat el moment de jugar la Lliga en parella. Arribarà. Com també va arribar la seua primera convocatòria amb la selecció valenciana de pilota a mà. En el Mundial de Colòmbia, ell i Santi de Finestrat, un dels companys amb qui més quilòmetres i confidències comparteix cada setmana, van ser candidats ferms a millor jugador del món.

«Pere Roc II», amb 25 anys complits, té previst passar per l´altar amb Samantha, la seua parella. Serà després de l´estiu i abans de que torne a posar-se en joc el títol de l´Individual, que en novembre va fregar amb els dits. És el gran repte del rest de Benidorm.

Sense dubte, Juanito «Pere Roc» estaria molt orgullós del seu nét.

Compartir el artículo

stats