Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´interés de carlet per recuperar la seua grandesa

Carlet ha invertit 250.000 euros en la compra del trinquet que es va inaugurar el 15 d´agost de 1947 amb una partida que va enfrontar a les figures de l´època: Quart i Mora contra Juliet d´Alginet i Mellat. Fins a la inauguració d´un trinquet, Carlet disfrutava amb el millor equip de joc de carrer que s´havia conegut: Roget, Albalat i Patet; invencibles. Amb els anys, aquell recinte es va convertir en una vertadera fàbrica de grans jugadors. Una llarga llista en què és impossible oblidar-se de la família dels Suret; de la dels Xatet, i la dels Perele. La Fira de Carlet, durant les festes patronals de primers de setembre, abarrotava les seues grades. En aquella setmana era obligada la presència en dos vesprades de Genovés i Eusebio. El primer, acompanyat del seu germà, mentres que Eusebio solia fer-ho amb Xatet II i Machí.

Fa més de vint anys que es van tancar les portes d'un trinquet que havia entrat en clara decadència sotmés a la competència d´altres millor preparats com els de Guadassuar o Alginet. Però l´afició estava ací, latent, disposada a manifestar-se en quant algú liderara el projecte. I eixe líder té el nom de Jaume Ferrer Ricart, «Perele I», fill de pilotari, campió nacional amb Pigat II i Sarasol II l´any 1987 i campió l´any 1994, amb la forma del Circuit Bancaixa, amb Oltra i el seu germà Perele II, en la inoblidable final del 13 de març en Pelayo, contra el trio de Pigat, Xatet II i Pepet. Aquella final va tindre tres fills del poble de Carlet xafant les lloses de la catedral. Eixe líder, dirigix l´escola de pilota, amb una mitjana de quaranta alumnes que han d´entrenar en el minitrinquet de l´institut. «Allí ens apanyem», comenta el monitor.

Jaume, que va jugar a futbol en el Mestalla i arribá a la selección espanyola sub-18, té clar que els alumnes necessiten competir i ho fan en les categories inferiors de les competicions autonòmiques de clubs de raspall i de galotxa, en el trofeu El Corte Inglés. És sorprenent que han de jugar totes les partides programades fora del poble, a casa del rival. «Volem jugar i mentres no disposem de trinquet, que està en fase de remodelació, hem de fer-ho d´eixa forma. El club d'Alfarp està col·laborant molt», diu. Jaume, empleat com a tècnic de manteniment en el Club de Tenis de l´Alcudia, aclarix que es troba molt a gust treballant com a monitor amb «els nous governants de Carlet, que tenen una sensibilitat especial cap al nostre esport. El regidor d´esport Ramón Bernardo Boronat, de Compromís, sap escoltar i recolzar», afirma l´expilotari professional.

La rehabilitació del trinquet es farà en fases. Es vol cobrir i dotar d´il·luminació. La inversió és important i s´espera que en tres o quatre anys puga estar finalitzada. «Carlet és un poble amb molta afició i tornarà a donar grans jugadors», afirma un il·lusionat Jaume, en el que s´amuntonen els records de desafiaments junt amb El Genovés o contra ell. «Em vaig retirar als trenta anys, per culpa d'una lesió en el muscle de la què no em vaig recuperar satisfactòriament, Ja no podia estar en l'elit i vaig decidir deixar-ho. Però va ser una etapa inolvidable» conclou una de les grans figures que va donar la pedrera de Carlet.

Compartir el artículo

stats