Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´Horta Sud reunirà a tots els seus pilotaris

La Manconunitat i Federació s´unixen en la promoció de l´esport amb una trobada multitudinària que tindrà lloc a Alcàsser el proper 6 de abril

L´Horta Sud reunirà a tots els seus pilotaris

La Mancomunitat de l´Horta Sud reunirà el 6 d´Abril a partir de les 16:00 hores a Alcàsser als nombrosos practicants de Pilota de la comarca. Serà a través de la «I Jornada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l´Horta Sud» organitzada per la Federació de Pilota Valenciana amb el patrocini de la Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud. La trobada també comptarà amb la col·laboració de l´Ajuntament d´Alcàsser, seu de la mateixa.

Fins al moment han confirmat la seua participació pilotaris de 10 clubs de la comarca (Alcàsser, Albal, Picanya, Torrent, Quart de Poblet, Alaquàs, Paiporta, Beniparrell, Manises i Silla). Aquesta primera gran festa de promoció de la pilota valenciana ja compta amb 30 equips inscrits i més de 60 jugadors i jugadores que representen a les poblacions citades amb anterioritat. Cal destacar que tots els participants rebran un obsequi i que l´inscripció per a l´activitat és totalment gratuïta, encara que és té de realitzar a través del club del poble.

Durant la trobada es jugaran partides a les modalitats de Raspall, Escala i Corda, Frontó Valencià, Galotxa i Llargues, en els set espais de jocs que hi han a la localitat d Alcasser o que es crearan per a la ocasió. Al poliesportiu es jugarà a Frontó valencià, en els dos frontons existents, mentre que al carrer artificial es jugarà a les modalitat de Llargues i Galotxa. El trinquet de la localitat serà la seu de les partides a Raspall i Escala i Corda. Per últim, al carrer San Jaume d´Alcàsser es crearan tres espais de joc per a jugar a Raspall.

L´Horta Sud ha tingut sempre pilotaris representatius des del temps d d'Albert Arnal, «El Xiquet de Quart», dominador de la modalitat d´Escala i Corda en els anys 30 i 40 del passat segle, passant per Natalio de Torrent, el Surdo de Beniparrell, el Xurro de Mislata, Núñez de Quart de Poblet o Vicent Cervera d´Alaquas. I en l´actualitat Lemay o Adrián de Quart en el frontó; el club de Beniparrell en galotxa i en raspall femení, amb jugadores com Ana Puertes; Nacho de Beniparell (vigent campió del Món de Pilota a Mà - Colòmbia 2017) i els germans Santi i Jesús de Silla (recent campió de la Lliga Professional) en Escala i Corda. Tots aquestos jugadors pertanyents a alguns dels vint municipis que conformen la Mancomunitat de l´Horta Sud, ens presidit per Carlos Fernández Bielsa, han portat el nom dels seus municipis per tota la geografia valenciana i per diferents països d´Europa i del Món en els compromisos internacionals de les Seleccions Absolutes i Inferiors Femenines i Masculines.

Compartir el artículo

stats