Per primera vegada en la història de les competicions internacionals de la CIJB (Confederation Internacional des Jeux de Balle) les dones pilotaris participaran en la modalitat de joc directe «Internacional». Fins ara, la seua participació es limitava a la modalitat de Wallball- joc indirecte- però la Comissió Executiva ha obert la seua inscripció a un joc directe que en Holanda es disputarà a l'estadi de pilota de Franeker, sobre gespa natural.

En esta primera edició està confirmada la presència de les seleccions procedents d'Holanda, València, Bèlgica i Anglaterra. La Comissió Tècnica de la CIJB ultima l'estudi que permetrà reduir les dimensions del terreny de joc amb la finalitat de facilitar la confecció d'equips de quatre jugadores.

El Campionat d'Europa es disputarà a terres holandeses el primer cap de setmana d'agost amb la presència de las federacions procedents dels territorios on es manté el joc de pilota.

En la competicó es jugarà a les modalitats de Wallball, Joc Internacional i Llargues. El torneig està inclós dins de la programació com a Capital Cultural d'Europa de la ciutat de Leeuwarden, en la regió de Frisia, al nord dels Països Baixos.