L'estudi de la història permet conviure a dues èpoques vitals diferents, reconstruint etapes ja pretèrites que han deixat en l'intel·lectual col·lectiu milers d'aprenentatges que han permès el progrés continuat de la humanitat. És per això que la Història (en majúscules) és un món enormement atractiu per a tants i tants aficionats i estudiosos.

Els veïns de la Ribera i dels voltants ja poden apropar-se a Alginet per gaudir de moltes de les possessions del Museu Valencià d'Història Natural. Un centre d'estudi de la trajectòria de la humanitat que fins al moment estava a València ciutat i que, en tancar-se, Alginet el va acollir amb l'objectiu de convertir-se en un referent educatiu de la província.

Dissabte va obrir les seues portes per tal de donar a conèixer el seu contingut. El museu està ubicat a l'Hort de Feliu i estarà obert al públic els dissabtes i els diumenges de 10 a 13 hores gràcies als voluntaris de l'associació Somval, un col·lectiu configurat recentment de treball per la localitat.

A més a més, les escoles que desitgen visitar-lo hauran de demanar cita prèvia a l'Ajuntament d'Alginet. Albert Martínez Ortiz, director del museu, explicava que al museu «es poden vore tot tipus d'animals, fòssils des del cenozoic fins al paleozoic, animals invertebrats, mol·luscos, sangoneres, vertebrats com les rates penades, les àguiles i molt més. A més les escoles voran els cicles de reproducció dels insectes, els paràsits, els ectoparàsits i molt més». Restes d'éssers antigament vius que es converteixen en atraccions importants per als més joves, curiosos de les formes animals de fa milers d'anys

Martínez explicava que per al poble d'Alginet «tenir aquest museu és molt important, ja que molt poques localitats de la comarca i voltants tenen museus i menys d'aquesta importància. Ací hi ha molt de professorat de la unitat de València, investigadors d'altres províncies que col·laboren, centres d'investigació. No és un museu expositiu únicament, sinó que a més hi ha investigació i una intenció que tota la comarca tinga uns coneixements de conservació, d'identificació i saber una mica més del medi natural que ens envolta», reflexionà el director.