Constituida ha quedat ja la Jove Banda Simfònica Comarcal- FSMCV La Ribera Alta, després de les reunions definitives celebrades pels seus diferents integrants recentment. La idea de crear aquesta formació és fruït del treball de la Junta Directiva comarcal de la Ribera Alta, que pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel seu president Antoni Aliaga.

Es tracta d'una agrupació formada amb un nodrit nombre de músics de la comarca amb un nivell mínim de grau elemental i estudiants de grau elemental i superior. La banda es constitueix amb l'objectiu de proporcionar als seus components l'experiència de treballar amb un cert nivell, baix la direcció d'excel·lents directors i en els millors auditoris. Tot unit a la convivència amb els companys en els encontres que tindran lloc una vegada al mes.

En aquestos moments s'està treballant en la confecció d'un calendari amb els encontres i interessants concerts programats que tindran lloc al llarg del curs 2015/2016. Per a aquesta etapa ha sigut proclamat com el seu director artístic el mestre Miguel Ángel Grau Martínez, director titular de l'Ateneo Musical de Rafelguaraf, localitat que representarà la seu oficial d'assajos al llarg d'aquest període inicial de la formació.