Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Més de cent participants recuperen els balls tradicionals amb la «dansà plana» a Almussafes

els balladors, arribats de tot el territori valencià, omplin els carrers de la localitat en la quarta edició de l'encontre

Més de cent participants recuperen els balls tradicionals amb la «dansà plana» a Almussafes

Els processos globalitzadors han provocat, paral·lelament, una voluntat entre les poblacions de recuperació de la identitat particular, refugiant-se en els trets que defineixen els pobles. La jornada del passat dissabte dia 18 es va tancar amb una multitudinària «dansà» popular en la localitat d'Almussafes. Els veïns van gaudir de la quarta edició de esta activitat organitzada pels alumnes de dolçaina del Centre Professional de Música (CPM), conjuntament amb els Dansaires del Tramusser i el Centre Cultural, en el marc de la celebració de la Setmana Cultural del CPM.

Enguany s'ha aconseguit reunir a 120 participants, tots ells «balladors» representants de les escoles i grups de danses d'Alfafar, Benimodo, Benifaió, El Piló de Burjassot, El Repom de Canet d'En Berenguer, Tavernes de la Valldigna, Rebombori de Gandia, La Carraspera de València, així com la Falla Lo Rat Penat i el grup valencià Alimar, també de la capital del Túria.

Mig centenar dels protagonistes formaren part de Dansaires del Tramusser, la Rondalla i els grups de cant. Els integrants del grup de ball local, distribuïts en diferents quadres, foren els que van obrir i tancar la quarta edició d'aquest esdeveniment. L'acte cultural i festiu es va iniciar a les 18.30 hores davant la casa consistorial i, després d'oferir un cercavila fins l'esplanada del Centre Cultural, organitzadors i visitants oferiren l'anomenada «Dansa plana».

Compartir el artículo

stats