Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Més tacte per a les tradicions

Com a ex-regidor de Festes de l'Ajuntament de Sueca, pense que en la Romeria de Els Benissants de la Pedra es va tenir poc tacte amb les Festeres de Sueca. Unes dones que després de ser Falleres Majors del nostre poble, i una vegada passa el 19 de març, passen a ser les principals protagonistes i representants de les nostres festes, i com a Festera Major i Cort d'Honor han de ser tractades pel nostre Ajuntament.

Açò és el que jo pense, i així vaig actuar durant els meus anys com a regidor responsable d'aquesta àrea. Posant-me a la seua sencera disposició per al que necessitaren, mimant-les i cuidant-les en tot el que afectara al seu càrrec, així com intentant que la seua etapa com a representants de les nostres festes, fora un temps que sempre recordaren amb molt d'afecte. I així ho poden corroborar les diferents festeres amb les quals he coincidit.

El passat dimecres, les actuals festeres van deixar de tenir un transport, com altres anys, per a acudir a la Romeria, i van ser deixades soles en l'església de Sant Pere, sense saber que fer o on acudir, quan sempre les han acomiadat en cercavila fins a la porta de l'Ajuntament amb la banda de música. Espere, que açò haja sigut un lapsus, i no una intenció d'un futur, d'acabar també amb la figura de la Festera en la nostra ciutat, que des de sempre li ha donat aquest plus de qualitat a les nostres festes. I tot açó, des de fa temps, és a càrrec de labutxaca de les Festeres.

En el mateix dia, cal sumar-li també, la crispació creada per l'anul·lació de la «Demanà de bous», una tradició centenària que pertany al poble, i no a la institució local, i que ha generat bastant crispació en una part de la població al anul·lar-se aquest acte, i més enguany que les vaquetes ja estaven contractades per l'anterior govern. Durant els últims quatre anys, tant Compromís, com Gispm mai han posat cap pega a aquest tipus de festejos en les diferents Juntes de Govern Local, i fins i tot han eixit a la balconada de l'Ajuntament a la «demanà», i han estat presents en la plaça portàtil. Per no parlar de l'anterior alcalde, fidel aficionat a aquesta festa, i que ara en aquest tema sembla desaparegut, i els ciutadans tenen la seua opinió sobre aquest tema.

Mai he estat a favor de cap maltractament animal, i així sempre liu vaig fer veure al ramader de Sueca, que era condició indispensable, el que no es maltractara cap animal. Animals que Gregorio cuida, ja que són les seues eines de treball.

Per tant, l'actual govern hauria de centrar-se una mica més en els temes que més preocupen als ciutadans, i no crespar ni dividir al conjunt de la població, amb els seus diferents canvis d'opinió referent a les nostres tradicions, que abans semblava que eren vàlides, i ara sembla que no ho són, i llegir-se l'article 50, apartat 8 de l'actual Estatut d'Autonomia Valencià, que diu «correspon a la Generalitat el desenvolupament legislatiu del sistema de consultes populars municipals en el seu àmbit. Correspon a l'Estat l'autorització de la seua convocatòria». Per tant, abans de qualsevol referendum, tindrem que tindre eixe vist i plau i complir els requisits que demanen.

Compartir el artículo

stats