Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

Les «des-Fe(s)tes» de Compromís a Carcaixent

Les «des-Fe(s)tes» de Compromís a Carcaixent

Doña Lola » se'n va anar, i ja hem estrenat poble, i Festes Majors? Patronals, però menys?, d'Agermanament «descafeinat»? menuda família d'il·lustres ens ha tocat en sort als que vivim ací; això sí, la legítima «sort » dels vots populars (alguns d'ells presumiblement massa ppopulars) tot siga dit per a fer-li justícia a la « alegre muchachada » del somriure taronja. La sensació que molts tenim és que a igual pressupost, menys activitats de festa. Ho teníem que haver sospitat al veure l´escarransit Programa (que no Llibre de Festes) que tot siga dit semblava un InfoBloc fester. Per cert, unes salutacions institucionals limitades al sr. Alcalde i a la regidora de Festes, deixant de banda altres poders institucionals legítims; no és un excés de acaparar protagonisme i exclusivitat? Haguera sigut diferent si el President de la Generalitat i de la Dipu hagueren estat del seu partit?... qui lo sa!

Hem recollit queixes de mala distribució del programa de festes; han desaparegut els anunciants que tenien un bon aparador en el Llibre de Festes i tampoc hi eren les col·laboracions literàries habituals, sols a alguns s'els invità a penjar l'article en la pàgina web,? que passa, que tenen por d'allò que no controlen?

Està bé la separació Festes Majors- Festes Patronals, però el que inicialment pot ser una actitud coherent del partit del govern municipal, se'n va en orris al veure al Sr. Alcalde en la processó i altres actes religiosos, supose que per a no fer-se de mal voler; toma coherència!!! o una de cal i altra de sorra!!!

La descoordinació en diversos esdeveniments de les Festes potser siga fruit de la «manca d'experiència» i cal ser indulgent en els nouvinguts (encara que el nouvingut du dintre l'Ajuntament,? setze anys).

La gent hagué de tornar les cadires el dia de les paelles i després no hi havia per a l'espectacle de Xavi Castillo; massa canvis de lloc d'actuacions; el desgavell d'anar a inaugurar una exposició de pintura i trobar-se el CIM tancat per no haver avisat o la fallida en la programació que va fer coincidir l'Acte d'agermanament amb la ciutad d´Eeklo amb la Cursa solidària contra el càncer de mama.

Nogensmenys hem de constatar, que al nostre parer, ha estat un encert la programació de les nits de Patrimoni, encara que no quede molt bé que regidors de Compromís estigueren organitzant les visites: Una espècie de «yo me lo guiso, yo me lo como» o tot queda a casa; per cert un estil massa prop del virus sectari que amenaça Compromís i «sus palmeros». I lo de la reducció d'alguns aspectes culturals com el Teatre,... això si que no ho esperaven de Compromís, tan doctes ells, tan estudiats,? Es veu que la regidora de cultura no s'ha assabentat encara que a Carcaixent hi ha un Grup de Teatre Amateur que es diu Àgora i que té ja més de 60 anys de vida i activitat cultural ininterrompuda... Encara que sempre s'està a temps de rectificar pel bé del prestigi cultural del nostre poble.

Total, fum de botja, algunes errades, alguns despistes,?no res, xe tu, pecata minuta, errors de «nouvinguts», «pecats venials». Sr. Alcalde no passe ànsia, l'any que ve millor, ànim i de tan en tan «perfa» escolte també a l´ oposició, que alguna raó tindran, no creu?

Compartir el artículo

stats