El dia 18 de novembre és un dia important en la història recent d'Almussafes. Es commemora el trenta aniversari de la inauguració del seu Centre Cultural, també conegut com la Casa de la Cultura.

La instal·lació de Ford al poble i la seua ficada en marxa en novembre de 1976 suposà un important progrés. Com a resultat dels nous impostos que la factoria generava els pressupostos municipals augmentaren en «progressió geomètrica», passant de 19 a 115 milions de pessetes entre els anys 1976 i 1980.

Arribava la democràcia i aquell primer govern municipal començà a invertir eixos ingressos en obres que milloraven la qualitat de vida dels veïns i veïnes. I així fou com es feren piscines municipals, obres de reposició de sanejament, aigües potables, enrajolament de voreres i asfaltat de carrers, diverses millores al grup escolar Salas Pombo, alguns nous parcs i jardins, etc.

La confecció de l'avantprojecte de la Casa de la Cultura aparegué per primera vegada en informacions de febrer de 1980, incloses al primer BIM, editat per l'Ajuntament en març d'aquell any. En 1981 es signava l'opció de compra del solar. En abril de 1983 ja havien començat les obres.

La segona legislatura, sorgida de les eleccions locals de maig de 1983 continuà la tasca de millora de les condicions de vida locals. I en ella -ja passada la meitat- seria inaugurada la construcció. Tot el poble es bolcà en un acte senzill i solemne, amb la presència dels polítics socialistes més importants i influents de l'època: Joan Lerma, Eugenio Burriel, Cebrià Císcar i Antoni Asunción acudiren en qualitat de president de la Generalitat, Governador Civil, conseller de Cultura, Educació i Ciència i president de la Diputació de València respectivament. Era alcalde Vicente Escrivà i regidor de cultura Jesús Gil.

Aquell edifici s'ha omplit de cultura durant estos trenta anys. A la sala d'actes s'han programat centenars de sessions de cinema i activitats de teatre o música. Les sues dependències han reunit exposicions, conferències,? s'imparteixen tallers diversos: de manualitats, pintura i dibuix, teatre, ceràmica, etc., i s'organitzen concursos i certàmens de poesia, de màgia, de fotografia?. A més, la Casa de Cultura és un centre de reunió d'actes organitzats per la gran varietat d'associacions culturals que hi tenim.