30 aniversari del centre cultural

17.11.2015 | 22:56
30 aniversari del centre cultural
30 aniversari del centre cultural

El dia 18 de novembre és un dia important en la història recent d'Almussafes. Es commemora el trenta aniversari de la inauguració del seu Centre Cultural, també conegut com la Casa de la Cultura.

La instal·lació de Ford al poble i la seua ficada en marxa en novembre de 1976 suposà un important progrés. Com a resultat dels nous impostos que la factoria generava els pressupostos municipals augmentaren en «progressió geomètrica», passant de 19 a 115 milions de pessetes entre els anys 1976 i 1980.

Arribava la democràcia i aquell primer govern municipal començà a invertir eixos ingressos en obres que milloraven la qualitat de vida dels veïns i veïnes. I així fou com es feren piscines municipals, obres de reposició de sanejament, aigües potables, enrajolament de voreres i asfaltat de carrers, diverses millores al grup escolar Salas Pombo, alguns nous parcs i jardins, etc.

La confecció de l'avantprojecte de la Casa de la Cultura aparegué per primera vegada en informacions de febrer de 1980, incloses al primer BIM, editat per l'Ajuntament en març d'aquell any. En 1981 es signava l'opció de compra del solar. En abril de 1983 ja havien començat les obres.

La segona legislatura, sorgida de les eleccions locals de maig de 1983 continuà la tasca de millora de les condicions de vida locals. I en ella –ja passada la meitat– seria inaugurada la construcció. Tot el poble es bolcà en un acte senzill i solemne, amb la presència dels polítics socialistes més importants i influents de l'època: Joan Lerma, Eugenio Burriel, Cebrià Císcar i Antoni Asunción acudiren en qualitat de president de la Generalitat, Governador Civil, conseller de Cultura, Educació i Ciència i president de la Diputació de València respectivament. Era alcalde Vicente Escrivà i regidor de cultura Jesús Gil.

Aquell edifici s'ha omplit de cultura durant estos trenta anys. A la sala d'actes s'han programat centenars de sessions de cinema i activitats de teatre o música. Les sues dependències han reunit exposicions, conferències,? s'imparteixen tallers diversos: de manualitats, pintura i dibuix, teatre, ceràmica, etc., i s'organitzen concursos i certàmens de poesia, de màgia, de fotografia?. A més, la Casa de Cultura és un centre de reunió d'actes organitzats per la gran varietat d'associacions culturals que hi tenim.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Ribera

Una recuperación a paso de tortuga
Una recuperación a paso de tortuga

Una recuperación a paso de tortuga

La afiliación a la Seguridad Social sube en apenas 93 personas en tres meses La comparativa con...

Fuster se apunta a la escuela

Fuster se apunta a la escuela

El espacio dedicado al insigne escritor en Sueca activa un Aula Didáctica de Cultura Contemporánea...

Actividades académicas llenarán la agenda

La oferta museística para conocer el legado de Fuster se complementará con la formación de los...

El Consell invierte 30.000 euros en la reforma de cuatro viviendas sociales de Albalat

La consellera de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio, María José Salvador,...

La UD Castellonense gana el derbi comarcal y se coloca en puestos de promoción

La UD Castellonense gana el derbi comarcal y se coloca en puestos de promoción

Los blanquinegros se imponen a un Atlètic que acabó con tres jugadores expulsados La UD Alginet...

Javier González se cuelga la plata en el campeonato valenciano de culturismo

Javier González se cuelga la plata en el campeonato valenciano de culturismo

El joven de 21 años de Alzira lleva cuatro entrenando bajo las órdenes del técnico de Tous José...

Enlaces recomendados: Premios Cine