22 de enero de 2016
22.01.2016
Hoy destacamos

La nueva 'Fira de les paradetes de porrat' de Guadassuar

La tradicional feria abre sus puertas para que en el día de San Vicente Ferrer los más pequeños puedan disfrutar en familia de un día de fiesta y juegos

22.01.2016 | 16:45
La nueva 'Fira de les paradetes de porrat' de Guadassuar

La Fira tradicional de paradetes de porrat ha evolucionat, ja no sols de porrat viu la fira, també hi ha a la fira, les ´Rodes´ o atraccions. Des dels ´Cavallets´, fins al ´Twister´, passant pels ´Cotxes´.

Els més menuts fan les delícies als dies de Fira pujant a totes les atraccions. I els no tan menuts, aprofiten el dia de Sant Vicent, el patró per a tornar a pujar a aquestes atraccions i rememorar quan eren ells els que demanaven diners als seus pares per a pujar a ´La Uve´ o ´El Vaivén´.

Les atraccions van i vénen, però la il?lusió mai canvia en les cares dels xiquets, ni en les dels seus pares al veure´ls feliços.

La història escrita ens parla del porrat ja al segle divuit, més concretament al 1716, on ja apareix documentada. Es creu que molt abans ja hi existia, però al ser cremat l´arxiu durant la guerra de successió, no tenim constància documental. El porrat, podia constar de llepolies, fruits secs o torrats, i altres elements com el margalló (que hui ja no es comercialitza per ser una espècie protegida) o el canyamel.

A les parades més històriques que es situen ben a prop de l´església de Sant Vicent, encara podem degustar el tradicional canyamel, les ametles ´garrapinyades´, la regalíssia de vareta i tots els productes típics d´un porrat, i que ja s´han convertit en rara avis.

Pólvora i color
Com sempre a tota bona festa valenciana, a Guadassuar no falten ni les mascletades, ni els castells de focs d´artifici. O bé a la zona del ´Ravalet´ o bé a la zona de l´Alter, es podran gaudir d´espectacles pirotècnics patrocinats per l´Ajuntament de Guadassuar. I no sols això, la llum, però en aquest cas la del sol, que ja comença a créixer als dies (Per Sant Vicent de la Roda, el dia allarga una hora) també és una senya d´identitat d´aquestes dates tan especials, que el poble de Guadassuar viu tan intensament. Llum, festa, foc, fira... uns ingredients que fan de les festes en honor a Sant Vicent, uns dies únics.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine