Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

cincuanta anys de CC OO

cincuanta anys de CC OO

És necessari per a la salut democràtica de la societat valenciana i espanyola fer memòria i retre un just reconeixement a les dones i homes que al seu dia optaren per plantar-li cara a la dictadura construint de baix cap amunt una organització sindical que poguera respondre al temps que vivia la classe treballadora on la manca de llibertat fou clau perquè apareguera un sindicat d'avantguarda i de referència per a la lluita contra la dictadura.

Comissions Obreres del País Valencià compleix ara en l'any 2016 50 anys. Un sindicat sempre identificat i compromès amb la defensa dels drets de les treballadores i dels treballadors valencians. Un compromís revalidat dia a dia a tot arreu del territori i dels sectors productius. 50 anys en la defensa ferma de la identitat del poble valencià, del seu autogovern, originant al llarg del temps sinergies i espais de solidaritat. Comissions Obreres és aleshores un col·lectiu de dones i d'homes amb un bagatge històric de lluita per la democràcia i la llibertat. En la dècada dels anys 60 naixeria el sindicat confederal, de classe, democràtic, sociopolític, independent, unitari i internacionalista.

Malgrat molts entrebancs i situacions difícils de governar no hem nimbat en les nostres conviccions més arrelades a la classe treballadora. El temps passa i bastant sovint solem oblidar fets i moments que han marcat la història del moviment sindical. Comissions Obreres del País Valencià és part important de la construcció i naixement de les CC.OO. Som hereus de la lluita social, del sindicalisme prepositiu, reivindicatiu i negociador, hem protagonitzat les majors mobilitzacions conegudes per la societat valenciana i espanyola defensant drets socials, de ciutadania, i laborals. Hui Comissions Obreres representa la majoria dels treballadores i de les treballadores en el centre de treball, l'empresa i davant les institucions públiques. Tenim vocació i obligació de ser un sindicat amb una estratègia d'acció sindical general i de proximitat que atén treballadors immigrants, aturats, col·lectiu més desafavorits de la societat i que a més a més organitza i impulsa des de les seues fundacions espais de solidaritat a través de la formació i del treball amb el Tercer Món.

Doncs bé, situar-nos hui en el present és el més important i per això volem mantenir el compromís davant els treballadors. 50 anys en són molts i sens dubte nosaltres hem contribuït a la vertebració i a la cohesió social al País Valencià. Comissions Obreres és un sindicat d'homes i de dones ferm en la defensa dels drets de la dona i de la llibertat d'elecció sexual de les persones, compromès amb la defensa de la salut laboral, el medi ambient i els drets humans. Aquest sindicat noms i cognoms a banda de persones molt significatives en la història del moviment obrer, del sindicalisme, de la Cultura, el periodisme, del Dret, de les Universitats i col·lectius socials que han aportat molt al projecte durant 50 anys de vida per a que per damunt de tot hui podem dir que Comissions Obreres ha sabut identificar-se com un col·lectiu i una força sindical organitzada al servei de les treballadores i dels treballadors.

Celebrarem dintre del programa organitzat per la C.S.CCOOPV a la Ribera i a la Safor el 50é aniversari fent actes i exposicions fotogràfiques, buscant i donant a conèixer a la ciutadania a través d'una mirada retrospectiva tot un món sindical de solidaritat i coherència. Visca les CCOOPV!

Compartir el artículo

stats