Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

despotisme a sueca

despotisme a sueca

Torna a evidenciar-se la prepotència de l'alcaldessa resultant del pacte de govern conservador que governa l'Ajuntament de Sueca, format per Compromís i el grup independent fugat en el seu dia del PP. Despotisme de la primera autoritat a la qual li riuen les gràcies la resta de les deu regidores i regidors que la mantenen en la nòmina i el càrrec. Vist el que va succeir dijous passat al Ple, no és el moment de riure. Elles i ells tiraren per terra la proposta del PSPV-PSOE en el sentit de paralitzar una inversió del voltant d'un milió d'euros per a gastar en una seu per a Aigües i Sanejament de Sueca. Al mateix que ratificaven l'aplicació d'una taxa per al clavegueram que mai ha existit al nostre poble, i que pagarem tots.

Els socialistes suecans plantejàrem una moció perquè el Ple, organisme sobirà en la gestió municipal, deixés sense efecte l'acord de 22 de desembre del consell d'administració d'Aigües de Sueca, entitat pública empresarial (EPE) cent per cent municipal.

Els representants del PSPV-PSOE en l'EPE rebutjàrem aquella vesprada la intenció del govern local de gastar fins a 880.000 en l'adquisició d'un local per a l'empresa que ara està en règim de lloguer. Ho férem per què hi ha alternatives en el patrimoni municipal per a oficines i magatzem de vehicles i de material. Al Ple de dijous passat posàrem els exemples d'una casa al carrer Vert per a oficines, l'ample espai per a aparcar vehicles en les noves dependències de la Policia Local i el magatzem que té l'Ajuntament a l'antiga Pascual Hermanos que només acumula pols.

La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, de Compromís, regidora responsable de Serveis Municipals i de l'empresa municipal d'aigües, va dir en aquell consell d'administració que no anaven a modificar cap punt de les bases de l'oferta per a adquirir l'esmentat local, ni havia llegit el plec de condicions per a una despesa tan important (paraules d´ella), i que no anava a rectificar al plec, que votarem el que volguérem. I per això el nostre vot en contra, i el motiu de la nostra moció. Perqué almenys voliem que els ciutadans sapigueren la intenció de gastar per gastar, tenint patrimoni municipal sense ús.

Seria injust per part dels socialistes de Sueca, als quals represente, que ací obviés que des de la incorporació de Moncho com a regidora, primer del Bloc i després Compromís, Aigües i Sanejament de Sueca també s'ha fet càrrec de la piscina coberta municipal i parcs i jardins; tres gestions en una empresa. Ni socialistes ni suecanes i suecans tenen l'oportunitat de saber d'on es guanya, d'on es perd, què costa cada servei i quants diners injecta anualment l'ajuntament a l'EPE, perqué la transparència brilla per la seua absència.

Pilar Moncho defensa el dispendi de 880.000 euros per a l'adquisició d'un nou local en el fet que l'empresa pública que presta serveis municipals disposa, «des de fa anys», d'un romanent que està paralitzat, l'import del qual no va desvetlar. Són diners, com va dir ella, que és fàcil interpretar, no procedeixen de la seua gestió. Digué que només els donen 4.000 euros anuals en interessos. A la vista està que calcula mal els percentatges. En el darrer balanç comptable de l'EPE, el del 2015, figuren dipòsits de 400.000 euros en dos entitats bancàries (100.000 en una, i 300.000 en altra).

Seguint en allò que seria injust que el PSPV-PSOE callara, és que la proposta de compra del govern de gestió conservadora de Sueca està basada (o estava, perquè diuen que van a canviar les bases) en eixe màxim de 880.000 euros que podria ser menys. Pretén pagar el 40% per cent a la compra i el 60% restant en cinc anys.

Aclarit açò, em queda una pregunta en l'aire que vaig exposar al Ple del passat dijous: Si feren una enquesta ciutadana per si feien vaquetes en festes o si manteníem la figura de Festera Major, per què no la fan per a una inversió de tan gran envergadura?. Cal escoltar al poble. O no interessa?

Compartir el artículo

stats