Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La consolidació del canvi

Al darrer plenari de l'Ajuntament d'Alzira del dia 17 de gener aprovàrem els pressupostos per a l'exercici 2017. Uns pressupostos que posen en valor les prioritats del govern municipal de la ciutat. La màxima prioritat del Govern d'Alzira ha sigut pal·liar la precària situació social de les persones, és per això que hem apostat des del primer moment per la creació de llocs de treball i també per les inversions socials. Els distints plans d'ocupació són la Dipu te Beca, Viatge a l'Empleabilitat, i el pla d'ocupació per a joves amb formació i un altre per a joves sense formació. D'altra banda, el programa per a emprenedors Emprén, el programa FormaPlus amb subvencions per la contractació, o les beques europees de mobilitat. Les inversions socials s'han impulsat mitjançant dues partides, una per a ajudes assistencials i un altra per a pobresa energètica; estes ajudes garantixen la protecció de les persones més vulnerables. També hem apostat per mantindre els convenis de col·laboració amb la Creu Roja, Càritas i diverses ONG amb el Fons de Cooperació Internacional.

La gran reducció del deute públic que hem fet obliga a este equip de govern a assenyalar que en un any i mig hem reduït el coeficient del deute, que ha passat del 52,17% fins al 34,73% actual. La reducció suposa més de tres milions i mig d'euros de reducció del deute en any i mig, aplicant la prudència i la responsabilitat en la nostra gestió econòmica.

L'actual govern d'Alzira, conscient i sensible a l'elevada pressió fiscal que patien els ciutadans d'Alzira després d'11 anys de pujades de la contribució, decidírem abaixar este impost ja al 2016 i ho hem fet també enguany al 2017 en un 2%, però som més ambiciosos i continuarem per la senda de reducció dels impostos en la mesura que siga possible. En tot cas, l'objectiu serà beneficiar els alzirenys i alzirenyes.

Però la novetat a destacar enguany al pressupost són les inversions, ja que este equip de govern destinarà al llarg d'enguany més d'un milió i mig per fer moltes actuacions com a la Casa de la Cultura o el Gran Teatre, un camp de gespa per al posliesportiu de Tulell, un hangar per a piragües, fer parcs adaptats, retaurar la Torre dels Coloms de la Murta, millorar els camins rurals, obrir el carrer Benifairó al trànsit o millorar l'arbrat i la conversió en zona de vianants (peatonalització) d'Alzira. Si afegim les inversions en el Casal Jove al magatzem de Cucó i la segona fase del nou edifici de la Policia, enguany este govern creu que tenim la millor carta de presentació amb el compromís de millorar la vida dels alzirenys i alzirenys.

La coordinació amb altres administracions com el Consell, la Diputació i la Mancomunitat. Esta coordinació entre el govern del Botànic i el govern del canvi a Alzira ha portat més inversions a la nostra ciutat. Davant de tot este pressupost l'oposició només tenia una proposta, que consistia a abaixar més la contribució del que l'ha abaixat este equip de govern. Resulta curiós que el partit de l'oposició que va governar la nostra ciutat un total de 12 anys el va pujar sense pietat 11 anys consecutius, en la pitjor època de la crisi econòmica. Un detall que representa la incoherència política i la confortabilitat en la qual esta acomodada l'oposició de la nostra ciutat, sense propostes solvents, sense projecte, sense cap lideratge i instal·lats permanentment en la política del «no». En canvi, este govern està al servei dels alzirenys i alzirenyes cada dia, amb projectes, amb solvència econòmica, amb determinació i responsabilitat política. Consolidem el canvi.

Compartir el artículo

stats