Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

joc de paraules

Inauguracions a manta

Els polítics perden el cap per inaugurar, sobretot en temps d'eleccions. Encara que el que s'inaugura no estiga en les condicions apropiades, val a dir, acabat i ben acabat. Deuen pensar que tallar cintetes colorides els donarà el prestigi que no han aconseguit durant el mandat i els redimirà dels errors, omissions i malifetes que han comés al llarg la legislatura. La mania de inaugurar, siga com siga, sovint ofén la intel·ligència del ciutadà.

En l'afany dels polítics per fer-se la foto, no els importa fer treballar la gent dia i nit en les obres o inaugurar-les sense acabar. A la xarxa podem trobar, ben localitzades, mostres a mansalva.

En el curull de la seua ànsia per destacar, els polítics són capaços d'inaugurar els propis cartells anunciadors de l'obra o les rases del futur edifici en qüestió, que de tot s'ha vist en la voràgine electoral.

L'acte d'inaugurar instal·lacions públiques hauria d'estar prohibit. Els polítics són massa propensos a abusar de la fórmula. També per pura estètica, doncs, si bé ho mirem, no hi ha cosa més ridícula que un polític encorbatat inaugurant edificis, obres, serveis, instal·lacions, mentre llança discursos artificials i somriures de plàstic. Una imitació grotesca de certes pel·lícules de Berlanga.

I és que les obres, si estan correctament acabades, amb totes les revisions passades, comprovades i certificades com cal, no necessiten ser inaugurades. Bastaria amb l'anunci del dia i l'hora de la seua posada en servei. Sense més parafernàlies. Fins i tot prescindint de les plaques inauguratives amb els noms dels polítics de torn gravats en elles. Que després pot haver sorpreses. I si l'obra no està ben acabada els veïns hauríem d'acostumar-nos a denunciar-ho ipso facto al Jutjat de Guardia. Que prenguen nota els polítics jovens, renovadors i progressistes que enguany es presenten a les llistes. Un gest que agrairíem de debò els ciutadans.

Però no cal anar molt lluny ni recórrer a la xarxa. Ací, a Gandia, tenim bones mostres del que certs polítics són capaços de fer per tal de revalidar els seus càrrecs. La nova Central de la Policia Local de Gandia, que s'acaba d'inaugurar a bombo i platerets, és una d'elles. Ja va tindre problemes al principi a compte de l'adquisició de l'edifici. Un local car i inapropiat dissenyat a la mesura de les necessitats d'una exposició de cotxes. Una compra inexplicable tenint en compte que a un pas d'eixe edifici existeixen terrenys de propietat municipal. El resultat és un local amb grans finestrals de vidre que reuneix tots els inconvenients i deficiències impensables per a unes dependències policials. La privacitat, la discreció i la seguretat són inexistents i així ho han denunciat la pròpia policia, els sindicats, l'oposició i els mitjans de comunicació. Inaugurat està però encara no s'ha pogut posar en servei.

També ha causat polèmica la corruixa amb que s'ha inaugurat l'Hospital Comarcal de Gandia per tal de fer coincidir l'acte amb les eleccions municipals i autonòmiques. Les preses han estat la causa del caos que afecta a pacients, treballadors i visitants. El pàrking sembla que no està enllestit i cadascú aparca allà on pot. A falta d'acabar certes instal·lacions, alguns serveis sanitaris han hagut de ser desviats a altres hospitals. La ubicació de les consultes mèdiques no sempre és la més adequada. I, pel que fa al seu disseny, el malson que representen per al personal els llarguíssims corredors és de tot punt inexplicable.

Gandia, la Safor, fa anys que esperaven l'obertura d'aquest nou hospital. Podríem haver esperat sense problema uns mesos més.

Compartir el artículo

stats