Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

opinión

després d'Àtila

Hi ha personatges històrics que arrosseguen mala fama. La d'Àtila, merescuda o no, és tan patent que un herbicida porta el seu nom. Algú pensarà que comparar el PP amb Àtila és exagerat. A mi també m'ho sembla. Fins i tot, afegiria que és injust, si parlem de les bases del partit on hi ha moltes persones honestes que treballen o han treballat desinteressadament pels ciutadans. Però estem parlant del PP referint-nos a les jerarquies que manen. La política de terra cremada que han practicat els dirigents actuals ha estat més eficaç que el rei dels huns i supera, amb créixens, qualsevol tractament químic.

Al País Valencià el socarrim és tan gran que costarà anys i panys de restaurar. Sembla que, per fi, els ciutadans s'han adonat i van a castigar el desficaci. El PP ja no representa les classes conservadores del País, traïdes pel desmuntatge bancari i el sucursalisme extremat; tampoc als seus votants entre la gent treballadora i de mitja capa. Molts d'ells, espoliats o durament castigats per l'esclafit de la bombolla financera, retiraran el seu suport. Si les enquestes encerten, el PP perdrà la majoria absoluta i podrem assistir a un canvi de règim. Com és poc probable que la resta de forces polítiques tinga la majoria suficient, hauran de posar-se d'acord. Serà necessària una bona dosi de pragmatisme i maduresa per arribar a pactes que traguen el País Valencià del pou. La gent que l'habita, primer que tot, ha de poder viure raonablement del seu treball i no estar amenaçats per desnonaments o exilis.

El valencians patim dues grans hipoteques. Una, la més publicada, pel mal govern de personatges corruptes i balafiadors. L'altra, habitualment amagada pels mitjans d'informació estatals, la manca de finançament. De la butxaca valenciana ix un riu de diners i en retorna una miserable fonteta. Això, amics, es culpa dels «huns» i dels altres, incapaços d'enfrontar-se a les seues cúpules de Madrid.

És l'hora de reflexionar abans de decidir el vot. Cal triar gent honesta, sensata i valenta per governar els ajuntaments o la Generalitat. Es precís retornar la dignitat a la política. Amb tots els meus respectes a les altres opcions, pense que tots els valors esmentats els representa actualment Compromís.

El tàndem format per Mònica Oltra i Enric Morera és una magnífica proposta per a la Generalitat Valenciana, com ho son Lorena Milvaques per a Gandia, David González per a Oliva o Jordi Juan per a Tavernes, per citar exemples de la Safor. Ells i molts altres, amb els equips respectius, són persones que estimen la seua terra i no depenen de cúpules centrals. Dones i homes amb valentia per barrar-li el pas a Àtila.

Compromís serà eficaç també per contribuir a un acord amb les altres «tribus». Si més no, fins que el «huns» i els altres abandonen la prepotència i aprenguen a dialogar. Àtila ha de deixar créixer l'herba, o desaparèixer.

Compartir el artículo

stats