Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

opinión

això no és Gandia

Al circ d'Arturo Torró no paren de créixer-li els nans. És un dir, perquè el seu amic Rus, l'espill on s'ha mirat tantes vegades, el seu suport, eixe «fenòmen que si no existira hi hauria que inventar-lo», ja no està en edat ni en situació de créixer, ni molt menys de recolzar ningú. Tal com estan les coses, els polítics farien bé en ser més cauts a l'hora d'enaltir i donar suport incondicional als seus companys de partit, que després passa el que passa. Que li ho pregunten a Rajoy, sinó.

A compte d'eixe circ que Torró té muntat a l'Ajuntament de Gandia, la justícia no para de donar-li disgustos i la Junta Electoral ja li ha suspés huit actes programats a destemps. Tot un rècord. Els embolics se'ls busca ell solet. Tant és així que si la Llei no els fera imprescindibles, ni regidors tindria. Això fa que ens preguntem per què el Partit Popular, els seus regidors, tanquen els ulls davant de tant de desbarat i es deixen arrossegar per la seua voràgine. Una fidelitat aclaparadora que podria costar-los molt cara.

Té tants fronts oberts, tantes malifetes perpetrades i la gola del llop és tan profunda que el 25 de maig, els seus successors o successores -se suposa que els gandians no deuen ser tan insensats de tornar a votar-lo- tindran moltes dificultats en governar aquest poble nostre.

Per fortuna s'hauran salvat del cataclisme joies ecològiques i mediambientals com la platja de l'Auir i la seua restinga. Els espais de la marjal on tenia en projecte un camp de golf i un parc aquàtic. El parc de Sant Pere, lliurat gràcies a l'interés i constància dels gandians que el vigilen nit i dia, i d'altres fantasies.

Tanmateix, cal recordar-ho totes les vegades que hi siga menester, no hem tingut tanta sort en la reforma del Clot de la Mota per l'abundosa tala d'arbres que ha sofert, el ciment que s'ha incorporat i l'ambient de bosquet que s'ha perdut. Ni tampoc en la equívoca compra i reforma de l'edifici destinat a la Policia Local. Ni en la desastrosa operació financera de la bolera, els cines i d'altres espais de l'hotel Palace. Ni en l'estranya transacció de Coco Loco. Ni en la sospitosa concessió dels xiringuitos de la platja...

De la seua mà hem patit també la privatització de les escoletes i el tancament de la televisió municipal, així com l'atorgament d'una subvenció més que milionària a dues televisions privades, una de les quals sempre s'ha dit que pertanyia a Torró. I el comiat a les braves del personal d'ambdues empreses que ara pagarem tots els gandians. Sense oblidar l'afer, confessat pel propi alcalde, dels més de cent endollats de l'IPG, l'empresa pública embargada per Hisenda per a vergonya de tots. I tantes altres coses que han portat a la ruïna i el descrèdit l'Ajuntament de Gandia. No és una incongruència que repetisca tothora que els socialistes el deixaren sense blanca? Aquesta no és la Gandia que volem ni l'economia que podem suportar, els gandians. Això no és Gandia, que no ens enganyen.

I és que, com va dir Rajoy l'altre dia amb total desvergonya a propòsit de la corrupció regnant al País Valencià, «los del PP somos como somos. El PP no es perfecto». Doncs, ja ho sabeu.

Compartir el artículo

stats