Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Complementem el canvi necessari

Complementem el canvi necessari

Ja tornem a sentir l'olor a canvi. Eixe canvi que vam encetar els socialistes fa sis mesos i que ha transformat el País Valencià en només mig any. Eixe canvi que ha fet que als valencians i a les valencianes se'ns torne a veure com a un poble honrat, treballador i que, per damunt de totes les coses, està governat pensant en les persones. Eixe canvi que a Gandia va costar, però que també va arribar. I eixe canvi que ara volem que arribe a Espanya.

Els valencians sabem ben bé la importància i la necessitat que té Espanya de canviar. Perquè hem treballat els darrers 20 anys per a fer realitat un canvi que no arribava mai. Dues dècades que han sigut un patiment i on vam acabar sent la vergonya d'un país a qui uns corruptes pretenien furtar-li, de nou, el futur. Però per sort, polítics honrats i honestos anem a recuperar per als valencians eixa imatge de gent treballadora que mai s'hauria d'haver perdut.

Però no ens equivoquem, el canvi no està fet encara. Almenys, no del tot. Ens resta un darrer esforç, tal volta el més important. Ara cal que canviem Espanya i que fem a Pedro Sánchez president. Perquè tot l'esforç, tota la lluita i tot el que vam aconseguir el darrer 24 de maig no servirà de res si Pedro Sánchez no és el nostre president.

Després de mig any de govern, la gent ja està comprovant que no som el mateix. Que un govern del PSOE i un del PP no són ni semblants. Front als qui han furtat fins i tot als qui més ho necessiten, hem aplicat més polítiques socials. Front als qui es van presentar dopats a les eleccions legislatura rere legislatura, hem aplicat transparència i participació. Front als qui pretenen privatitzar l'educació, hem donat llibres gratuïts per a tots els escolars. Front als qui impedien l'atenció sanitària a alguns només per la seua procedència, hem recuperat la sanitat pública i universal per a tots els ciutadans.

I ací, a Gandia, també ho hem demostrat: hem pagat més rendes garantides que mesos portem governant. Hem fet de Gandia una ciutat lliure de desnonaments; hem donat beques de menjador en estiu a les famílies que més ho necessiten; hem donat beques de llibres a tots els xiquets i xiquetes; hem protegit, amb l'ajuda de la consellera socialista María José Salvador, la Platja de l'Auir, una de les últimes platges verges de la costa valenciana i on el PP volia posar cement i taulells. Un canvi radical de prioritats on l'eix del govern és fer-ho per a les persones.

I ara hem de preguntar als nostres veïns, als nostres familiars, als nostres amics, als nostres companys de treball: volem que els valencians continuem rebent d'Espanya menys diners del que mereixem? Volem continuar sent víctimes de retallades socials? Volem que continuen els copagaments? Volem que seguisquen prohibint-nos manifestar-nos per allò que pensem? Volem seguir amordassats pel PP? Volem seguir tenint una justícia on només els rics poden defendre's? I, el mes important: volem un govern que li lleva als pobles la capacitat de gestionar els xicotets problemes que tenen els ciutadans?

Perquè amb el govern del PP, a partir de l'1 de gener, Gandia no podrà seguir sent una ciutat lliure de desnonaments, ni podrem pagar rendes garantides, ni evitar que les famílies sense recursos es queden sense suministrament de llum o d'aigua per no poder pagar. Ni podrem gaudir de la cultura i de l'esport i, en definitiva, no podrem fer res per una llei injusta, la LRSAL, que ataca el municipalisme i només s'abolirà si Pedro Sánchez és president.

Per això, i ara més que mai, des d'on va nàixer el crit de guerra vos dic: Anem! Anem a complementar el canvi!

Compartir el artículo

stats