quan l´agraïment és la memòria del cor

19.01.2016 | 21:45

Hui, dimecres 20 de gener, per segon any consecutiu, el Col·legi Abad Sola celebra el Dia de les Emocions. Si l'any passat treballàrem aquest tema a nivell general, enguany anem a centrar-nos en l'agraïment i en l'expressió d'un savi oriental: «L'agraïment és la memòria del cor».

L'escola no pot passar per alt la responsabilitat d'assumir l'educació de les emocions i sentiments i conviure amb ells de forma conscient. No podem amagar els sentiments, ni censurar-los; ens correspon orientar-los i fins i tot educar-los, donant informació sobre ells, entrenant-nos per a reconéixer-los i saber què fer amb ells, fer-nos responsables de la gestió dels nostres propis sentiments.

Al llarg d'unes hores, i especialment des de la tutoria, anem a treballar d'una forma creativa i també a reflexionar al voltant de l´agraïment i de les emocions en general. Dinàmiques i jocs emocionals, el record i la presència en l'aula de persones a les que estem agraïts, iniciar-nos en la realització d´un diari de l´agraïment i poder-lo compartir, la implicació de les famílies en un moment determinat del procés, el visionat i col·loqui de pel·lícules sobre el tema que ens ocupa? seran alguns dels mitjans utilitzats per a que sentiments i emocions entren a les nostres aules.

Les criatures més joves estan demandant que s'atenguen les seues necessitats personals o psicològiques: ser tinguts en compte, permetre'ls expressar el que senten, etc.

És per això que en les nostre aules necessitem espais o moments per a canalitzar sentiments com la ràbia; ens cal aprendre estratègies per a que qui tinga por o es trobe trist puga sentir-se protegit; espais i recursos per a compartir l'alegria i l'afecte.

Poden ser útils moments de diàleg i complicitat entre totes les parts, per tal d'aconseguir eixe clima de confiança en el que les emocions puguen expressar-se lliurement, amb la seguretat de que seran ateses adequadament.—Claustre de Professorat del Col·legi Abad Sola. Gandia.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

El viejo hospital desaparecerá del mapa
El viejo hospital desaparecerá del mapa

El viejo hospital desaparecerá del mapa

Los técnicos estiman que el enorme edificio no se puede aprovechar y que se tiene de derribar para...

Rifirrafe entre Gregori y Gil a cuenta de sanidad

El concejal Vicent Gregori (PP) y su compañera Liduvina Gil (PSPV-PSOE), se enzarzaron ayer en una...

El PSPV de Tavernes pide que se regule el uso de los coches oficiales

Los socialistas consideran necesario una regulación tras las recientes polémicas que han afectado...

El geolocalizador de un ordenador permite detener a un ladrón que actuó en Gandia

La Policía Nacional ha detenido en Valencia a un hombre de 46 años como presunto autor de cinco...

UE Gandia y Tavernes no dan tregua

El líder invicto y el 2º clasificado del grupo III superan a Portuarios y Oliva en los derbis...

El Rafelcofer continúa intratable en 1ª y en 2ª siguen en cabeza Base Gandia, CF Gandia y Benirredrà

El CD Xeraco pierde su condición de invicto en su peor partido y el CE la Font aún no conoce la...

Enlaces recomendados: Premios Cine