Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

les coses al seu lloc

les coses al seu lloc

Deia John Ray que «las palabras suaves poseen fuertes argumentos».

Doncs, el 14 de març de 2007, l'Ajuntament de Bellreguard tenia a bé donar trasllat al Plenari municipal, dues propostes d'acord d'adhesió a l'Acord Marc subscrit entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i els sindicats UGT, CCOO i CSIF, per a les Administracions Locals de la Comunitat Valenciana, i que eren d'aplicació tant per al personal funcionari, així com per al personal laboral.

El resultat d'aquella votació es va saldar per unanimitat, a favor d'ambdues propostes. Votaren a favor, l'Alcalde Facund Puig, Francesc Avargues i Romà Torres pel BNV. José Femenía i Brauli Serra pel PP. I Pere Cremades, Encarna Garrigós, Toni Bohigues, Mila Mateu i Salvador Chova com a representants del PSPV-PSOE. (Aquella legislatura va ser governada pel BNV i el PP. El PSPV-PSOE es trobava a l'oposició).

Dit amb paraules suaus: La maquinària administrativa i funcionarial, comptant amb l'estimable participació del secretari-interventor, posaren automàticament en funcionament l'aplicació del mencionat Acord, amb les noves «taules salarials» incloses, però això sí, únicament per a benefici dels funcionaris (aproximadament el 40 % dels empleats municipals). Deixaren al marge de l'aplicació de l'Acord, l'altre 60 % restant dels empleats: els laborals.

Malauradament, tret d'aquell primer moment, el sector administratiu no seria l'únic que va excloure als laborals de l'acord pres al Plenari. Acord, al qual tenim i hem tingut dret. I és que en els darrers anys les responsabilitats són múltiples i variades. No han estat, encara menys aliens a esta situació, els regidors de l'àrea de personal, com tampoc ho han estat, tot i altres encerts els successius alcaldes Pere Cremades (PSPV-PSOE, 2007-2011) i Jaume Ascó (PP, 2011-2015). Ni tan sols poden quedar al marge de la injusta situació, els col·lectius sindicals i els membres de l'oposició, que de ben segur, en huit anys hagueren pogut fer alguna cosa més. No trobeu?

I si a la malifeta li afegim la incorrecta estructura retributiva de la nòmina? Aquesta, encara sobreviu des de la mencionada data (març 2007), i molt abans, i encara se li fa entrega als treballadors de Serveis Bàsics del magatzem municipal, a les treballadores i directora de l'Escoleta Infantil, a les netejadores dels edificis i equipaments municipals i a altres companys. Aleshores, sumem i seguim en la relació de despropòsits, com també sumem i seguim els incentius, que per l'Acord, corresponien i corresponen per llei als treballadors laborals. Sí, per Llei, perquè com bé saben és la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i no un altra qüestió, qui regula les taules salarials en els seus mínims bàsics per als empleats de les Administracions Locals (Salari base, Triennis i Complement de Destí). I sí, per als funcionaris, però també per als laborals. Per a tots i cadascuns dels empleats públics del nostre Ajuntament, sense cap distinció.

Davant l'exposició d'esta inexcusable, grotesca i innecessària situació de greuge comparatiu, entre uns i altres, l'actual regidor de personal Jaume Borràs, que forma part activa del govern que presideix l'actual alcalde socialista Joan Marco, ja ha comunicat la rectificació immediata de la penosa situació a la que s'ha sotmès durant dos llarguíssimes legislatures als empleats laborals de l'Ajuntament de Bellreguard. Ni més, ni menys, que huit anys. No està bé ja?

Deia Ciceró que la justícia consisteix en establir l'ordre degut entre les diferents parts de la societat. I sí, dit amb el màxim respecte i en paraules suaus, com li agrada a John Ray, també al capítol de personal de l'Administració de Bellreguard hi ha que actuar definitivament. Tots, PSPV-PSOE, Compromís, PP, sindicats i com no també tots nosaltres, el conjunt dels empleats públics, incloent-hi el secretari-interventor, per a que açò ni s'allargue més en el temps, ni torne a passar. No cal una nova etapa a l'Administració?

La voluntat mou muntanyes, tal vegada per això de moment s'ha procedit al pagament d'un any de triennis, (antiguitat a l'empresa) que en concepte d'endarreriments, al menys, pal·lie la greu situació que travessen els treballadors laborals. S'ha comunicat el canvi en l'estructura retributiva de les nòmines per a principis de 2016, si més no de moment, per tal d'incorporar també els conceptes que marca la llei. I també, s'ha informat als delegats sindicals dels laborals, que els socis de govern (PSPV-PSOE i Compromís) van a dur a terme , d'una per totes, la RPT (Relació de llocs de treball) de l'Ajuntament. I sense més excuses, ni més pèrdues de temps es deixen les coses al seu lloc. La regidoria de personal i la modernització de l'Administració, de nou, tornen a estar en joc.

Compartir el artículo

stats