Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sobre la polèmica del secretari d'EU d'oliva

En les últimes eleccions locals el grup encapçalat per Àlex Salort va conformar una llista amb alguns representants de Podem Oliva com que s'associaven de forma independent a EUPV-AC Oliva.

Passades les eleccions EUPV-AC Oliva es fa càrrec de la regidoria de Benestar Social i Joventut. D'alguna forma, al haver aconseguit un regidor, pareix que cedeixen les funcions del secretariat de grup com a mostra de confiança i cortesia. Tot i això, no hem d'oblidar que el càrrec polític és d'Àlex Salort i el grup que està al Govern és EUPV Oliva.

És conegut per tots que en el temps han anat desgastant-se les relacions i perdent la confiança amb aquesta persona, vist con s'ha desenvolupat la situació un es pot fer una idea del perquè. Jo desconec de primera mà els fets i crec que caldrà buscar la resposta en les parts implicades.

EUPV Oliva es va posar en contacte amb mi transmetent-me la situació i la idea de que em consideraven la persona idònia per a fer el relleu. La intenció d'ells, segons em diuen, és buscar una persona que es puga considerar neutral per no truncar totalment la confiança i relació amb les persones que van confiar i confien en les sigles Podemos i seguir amb una bona relació amb les bases d'aquesta formació que ells creuen afí. Per altra banda, també em van comentar que la meua personalitat reuneix les característiques que busquen i que sóc una persona en qui poden depositar la seua confiança.

En persona ens vam conéixer este cap de setmana, la relació que teníem fins el moment era via mur de facebook. Amb açò vull esclarir que el nomenament no té res a vore en cap tracte de favor i té més que vore en les aptituds i valia que es perceben de la meua persona. Proactivitat, conscienciació social, aptituds comunicatives, formació acadèmica, efectivitat, confiança, tolerància?

Aleshores jo tenia dos opcions, acceptar o negar-me. Negar-me podria comportar que elegiren a un membre d'EUPV, Oliva cosa que ells no volien com a primera opció, perquè creuen que faria prou difícil la reconciliació dels grups. Per contra, acceptar comportarà les conseqüències que en el temps podrem comprovar. En fi, la decisió ha sigut prou difícil i pose prou en risc per la meua part, perquè he hagut de renunciar al meu lloc de treball.

He acceptat pensant en el bé de la regidoria i fent cas a l'aposta del grup EUPV Oliva de què amb mi és solventaria la crisi interna del departament. També en suport a un grup al qual reconec com afí a les meues idees, l'enteniment futur d'ambdues formacions, i pensant en el futur del Cercle Podemos el qual jo i uns companys vam encapçalar amb molta il·lusió, fins que al meu paréixer, i coincidisc amb més d'un dels companys en que, a poc a poc, va anar perdent el rumb.

Va haver un moment en què el Cercle Podemos d'Oliva va estar conformat per certa pluralitat de persones. Tots pensàvem que Oliva és el millor lloc per viure, creem en l'empoderament ciutadà i el diàleg, creem en la democràcia participativa, en el treball en grup, en la igualtat social i el respecte animal i mediambiental.

Les situacions de crisi apareixen per alguna cosa que no funciona bé, el temps és el que posa a les coses al seu lloc. I pense que d'ací podem eixir o bé malparats amb formulacions destructives o reforçats rebutjant allò tòxic que no ha deixat avançar.

Sent amb molt de pesar les virulentes i destructives acusacions que es varen fer sobre la meua persona sense cap sentit. Sé que hi ha gent que pot estar més còmoda al «radio patio» però evidentment eixes no són formes de treballar. Pense que si queda algun dubte per resoldre, el millor és que ens pregunteu als implicats.

En tot cas, no crec que s'haja de fer política d'aquest assumpte que em pareix que ha transcendit a un nivell personal. No vull caure en la disputa de culpar a uns o defendre a altres, ni vore qui, a base de calumniar a l'altre, guanya la dignitat o la raó (o la perd tota). Tampoc m'interessa qui va començar, ni qui es més que l'altre, eixes discussions no construeixen.

Crec que queda tot dit. Només queda demostrar dia a dia tot el que he dit amb la feina que m'han atorgat, i amb la consciència ben tranquil·la demane el vot de confiança dels simpatitzants i companys de les sigles Podemos que opten pel tracte constructiu i anime a una reorientació del cercle. No vaig a entrar en discussions buides de contingut. No entenc aquesta situació com una lluita individual sinó col·lectiva de la qual si ens enrolem amb una disputa pels egos qui perd són (som) els veïns del poble d'Oliva i simpatitzants de les polítiques del bé comú.

Compartir el artículo

stats