Opinión

Cortoons s´estrena a Gandia

01.05.2016 | 16:31
Cortoons s´estrena a Gandia
Cortoons s´estrena a Gandia

La Cultura és un dels pilars fonamentals de la nostra societat. Un poble amb cultura és un poble fort, ric i preparat per a superar qualsevol adversitat. Per això, des de l'actual govern de Gandia, apostem fermament per la Cultura i també per l'Educació com a eixos bàsics del motor que hem posat en marxa per a treure Gandia de la greu crisi econòmica, social i moral que ha viscut els darrers anys.

Cultura i Educació van de la mà en aquest nou projecte que hem encetat a Gandia: el Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons. Perquè parlem d'un projecte que hem impulsat des de l'Ajuntament de Gandia però que hem treballat amb l'estreta col·laboració del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, de la mà del qual ens va arribar la meravellosa possibilitat de conèixer l'impulsor i director artístic d'aquest festival, Alessandro d'Urso. Gandia es vist de cine, estem d'estrena i ens sentim orgullosos d'anar acomplint el nostre programa de govern. Per al festival és més bé una reestrena, donat que té a les seues esquenes una considerable trajectòria d'11 edicions organitzades a la capital italiana, a Roma. Les bones relacions que, com a Ajuntament de Gandia, hem recuperat amb la Universitat, i les nostres ganes d'apostar per una Cultura que siga motor econòmic de la nostra ciutat, ens ha portat a organitzar aquest Festival que des de enguany ja és part de la nostra identitat.

Vull agrair a la Universitat Politècnica de València i al departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, la tasca i la cura a l'hora d'organitzar aquesta primera edició del festival a la nostra ciutat. Es tracta d'una edició en forma de Mostra, amb una retrospectiva del que ha estat el Festival en els seus més de 10 anys d'història. Però esperem que siga l'embrió d'un èxit que ens porte l'any que ve a ser la capital espanyola de la cinematografia d'animació.

A Gandia hem vist nàixer la fauna Cortoons. L'hem vist nàixer i l'hem vist créixer! S'ha escampat com l'espuma per tota la ciutat: comerços, restaurants, botigues de tota la vida. Tots hem volgut formar part d'una fauna que ha fet un magnífic treball de difusió per a que este 2016 Cortoons siga un èxit. Esperem poder gaudir molts anys del cinema d'animació, i que esta dotzena edició, primera a Gandia, del Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons siga només la primera d'una llarga vida cinematogràfica a la nostra ciutat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

Un proyecto de mil millones que no cabe en los recortes

Como ha sido diseñado, el «Tren de Costa», que uniría la estación de Gandia con la de Alicante...

El Arxiu Històric de Gandia repasa la trayectoria de a televisión en la comarca

El Arxiu Històric de Gandia ha hecho público un reportaje sobre los primeros años de televisión...

per al poble, però sense el poble

La nostra barriada, sant Nicolau-Casona, patix d'una infraestructura de clavegueram deficient que...

MEMORIA DE UN FALSO CARDENAL RENACENTISTA

MEMORIA DE UN FALSO CARDENAL RENACENTISTA

El simple hecho de escribir, mientras la tinta fluye a través de la estilográfica formando...

Las fallas de Oliva reciben una ayuda de 17.700 euros del ayuntamiento

Las fallas de Oliva reciben una ayuda de 17.700 euros del ayuntamiento

La junta local podrá financiar todos los actos, que deberá anunciar y rotural en valenciano

Enlaces recomendados: Premios Cine