El PP se suma a les reivindicacions d'estabilitat laboral de les persones. El qui va parir una reforma laboral que abarateix i facilita l'acomiadament, amb la consegüent pèrdua de drets dels treballadors. Tant de bo el PP haguera reivindicat el mateix quan va acomiadar de manera il·legal les anteriors treballadores de les Escoletes Infantils Municipals de Gandia. 2 milions d'euros en indemnitzacions pels acomiadaments. 2 milions de diners públics, de la ciutadania. I són tan irresponsables que encara no han demanat disculpes a les treballadores acomiadades. Foren capaços d'enviar policies a les cases per tal de notificar que se n'anaven al carrer, amb un menyspreu per a elles i les seues famílies continuat i miserable.

No són persones? Perquè nosaltres, dins de les nostres possibilitats, vetlarem pel treball dels treballadors i les treballadores. Però de tots i de totes, sense cap excepció. Perquè la tasca que realitzen els actuals mestres i educadors de les escoletes és excepcional. Cap queixa, cap problema, cap menyspreu. Per això jo no eixiré per la porta burlant-me'n, com feren el senyor Barber i la senyora Cháfer, mentre despatxaven les anteriors. I el mínim que puc fer, com a responsable de l'administració, és demanar-los disculpes, perquè estan formant part d'una estratègia política en la qual no mereixen estar. Aquest és el joc del PP, no el de Més Gandia, el de Compromís, ni el meu personal.

També demana el PP estabilitat per als actuals treballadors del servei privatitzat d'escoletes, però no li preocupa el sou que ells i elles cobren? No els preocupa el frau de llei que comet l'empresa, quan al juliol tiren algunes persones al carrer per no pagar-los els mesos d'estiu? Perquè a mi sí que em preocupa, i molt.

I van ser tan irresponsables que van ser capaços de signar un contracte inèdit al País Valencià amb una empresa en unes condicions econòmiques de magnituds inimaginables pensant només en beneficiar una empresa. Però, a més, van signar eximir a l'Ajuntament de Gandia de tota responsabilitat en la contractació, no existint cap relació jurídica, laboral, o de qualsevol altra índole, ni durant la vigència del contracte, ni en finalitzar, dels treballadors amb l'administració. Impedint així que pogueren demandar o prendre accions legals contra l'administració en defensa dels seus drets.

Obvia el PP que la competència educativa no és local. La Conselleria d'Educació, en mans del conseller Marzà, té una clara aposta per defendre l'ensenyament públic en el tram de 0 a 3 anys. I ser públic implica que no existisca cap empresa que torne a fer negoci de l'educació i s'especule amb ella. I si la Conselleria va a posar en funcionament Escoletes Públiques arreu del territori valencià, cap administració local podrà negar-se, i és ella la que establirà els criteris i terminis corresponents, i no nosaltres.

L'aposta per un ensenyament públic i de qualitat és clara i evident per al Govern de la Generalitat. La inversió en Educació també és una prioritat després de 20 anys d'abandonament sistemàtic, amb instituts que no tenien ni eixides d'emergència (com l'Ausiàs March. El coneix el PP, va tindre temps de visitar-lo?)

Aprofite per dir als regidors del PP que demanen als seus dirigents de València explicacions pels 1.000 milions d'euros desviats presumptament a través de CIEGSA, pel al suposat finançament il·legal del Partit Popular, i que eren per a la construcció de centres educatius valencians. 5,4 milions d'euros només a Gandia, i encara no han fet cap crítica.

Que continuen mentint, ho han fet genial durant 20 anys a la Generalitat. Abraham Lincoln deia: «Pots enganyar a tot el món algun temps,/pots enganyar a alguns algun temps,/però no pots enganyar a tot el món durant tot el temps». Allà el PP i les seues consciències.