Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lorena Milvaques

Gandia diu no a la «LGTBIfòbia»

Hui dimarts, 17 de maig, commemorem el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Lesbofòbia, Transfòbia i Bifòbia. La LGTBIfòbia és una actitud hostil que percep l'orientació sexual no heterosexual, la transsexualitat i la intersexualitat com a contrària, diferent, inferior, pitjor o anormal i a les persones que ho practiquen i/o ho són, com a diferents, dolentes, rares, malaltes, amorals o antinaturals.

Com a gest de suport, l'Ajuntament de Gandia i els col·lectius LGTBI de la ciutat (CLGS i Independence Gay) convoquem la ciutadania a concentrar-nos esta vesprada, a les 20 hores, davant l'Ajuntament de Gandia per llançar el missatge que volem una Gandia lliure d'odi, de LGTBIfòbia, perquè som una ciutat orgullosament diversa i volem fer d'això, la nostra riquesa.

Malgrat els canvis socials i legislatius, especialment el reconeixement dels drets civils per a parelles del mateix sexe, la LGTBIfòbia persisteix en nombrosos sectors de la nostra societat, mostrant-se amb moltes i diverses cares.

La discriminació exercida contra lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals és violència i com a tal ha de ser denunciada i condemnada enèrgicament tant per la societat, com pels propis poders públics.

Cal seguir treballant per una educació i una societat en la qual prevalga una cultura de no discriminació de la diversitat afectiu sexual. L'educació és, sens dubte, la principal eina per a transmetre valors d'igualtat, de manera que cal una major implicació d'autoritats educatives i centres escolars per a garantir una educació inclusiva que protegisca i reconega la diversitat efectivo-sexual de les persones i per a combatre l'assetjament i discriminació dins de les aules.

Es fa, per tant, necessària l'elaboració de protocols d'actuació per a la detecció de casos d'assetjament escolar específics per orientació sexual o identitat de gènere o l'expressió d'aquesta.

Els municipis som els espais més propers a la ciutadania, i per això hem de jugar un paper capital en la normalització del col·lectiu LGTBI, sent un referent d'integració i lluita contra la discriminació.

A Gandia estem treballant en la constitució, pròximament, d'un Consell de la Diversitat, obert a la ciutadania, on estiguen representants els col·lectius LGTBI de la ciutat i la comarca. Totes i tots plegats elaborarem un Pla Municipal de la Diversitat que incloga, a l'àmbit local, totes les mesures previstes en la legislació vigent contra tota la discriminació per orientació sexual, identitat de gènere (i/o la seua expressió) i diversitat familiar, amb la finalitat d'eradicar de la nostra societat qualsevol tipus de LGTBIfòbia en l'àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític.

Col·laborar amb tots els mitjans necessaris amb l'educació i sensibilització social pel reconeixement de la igualtat social i real i el respecte als drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Volem incloure la diversitat afectivo-sexual i familiar com a tema en els programes de formació del personal municipal, especialment als cossos de seguretat locals.

I instar les Corts Valencianes a l'aprovació d'una Llei contra l'LGTBfòbia i per la igualtat real i efectiva de les persones LGTB. I a la Conselleria d'Educació a que elabore protocols d'actuació específics per a la detecció de casos d'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere i l'expressió d'aquesta.

Per tot açò, amb motiu del dia Internacional contra la violència LGTBIfòbia, hem de promoure accions per aconseguir arribar a la fi de la carrera per la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI.

Compartir el artículo

stats