Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Daniel Ardid Luna

Per una societat sense «LGTBIfòbia»

Com cada any, en arribar el 17 de maig diem no a la LGTBIfòbia. La societat de Gandia té una cita amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, amb la concentració i lectura de manifest per donar un missatge social i polític de rebuig de les agressions físiques i verbals cap a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Una data que hem de seguir celebrant davant l'augment de delictes d'odi per motius d'orientació sexual o identitat de gènere, davant la no acceptació de la diversitat sexual, familiar i de gènere que segueix donant-se.

Malgrat els canvis socials i legislatius, la LGTBIfòbia és una realitat; una violència cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que ens obliga a continuar treballant per la igualtat real LGTBI.

Hem de parlar de LGTBIfòbia social, que es mostra amb casos d'atac o discriminació. Hem de parlar de LGTBIfòbia institucional, amb la falta de normatives i lleis que reconeguen la igualtat de drets, com és el cas de la discriminació que pateixen les persones transsexuals sense una llei estatal de dret a la identitat i expressió de gènere. I hem de parlar de LGTBIfòbia legislativa perquè no s'apliquen totes les mesures incloses en la legislació vigent contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere.

Entitats lgtbi, com Independence Gay Asociación, seguim lluitant per la normalització de les persones LGTBI, per la plena integració, per una societat sense prejudicis, per posar fi a l'estigma i a la discriminació.

Mesures pedagògiques, perseguir als agressors i protegir a les víctimes són qüestions imprescindibles per avançar en este objectiu. I no sols per aconseguir una societat justa, rica en diversitat i sense discriminació, en la qual no tinga cabuda la LGTBIfòbia, sinó també per acabar amb les lamentables conseqüències de la discriminació: el suicidi de les víctimes que la pateixen, per la pressió social rebuda pel fet de ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual.

Compartir el artículo

stats