Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

OPINIÓN Carlos Penadés

Oposició irresponsable

Els que vivim la gestió diària de l'Ajuntament de Gandia i coneixem de primera mà les dramàtiques situacions que ens trobem degut al col·lapse econòmic en que el PP va deixar el consistori, sabem dels «malabarismes» que ha de fer cada regidor de Govern per a que la seua àrea done uns serveis amb la major dignitat possible.

Si a tot açò li sumem que els responsables d'aquesta situació, ara en l'oposició, s'han instaurat en la política de la mentida i la difamació, la tasca és encara, un poc més complicada.

La setmana passada era Guillermo Barber qui acusava al Govern d'incapaç per fer uns pressupostos legals i realistes. Ho deia ell, qui té el dubtós honor de ser el regidor dels primers pressupostos il·legals de la història de Gandia, qui no va votar a favor recentment en la Diputació de València de l'ajuda econòmica que este ens li donava a Gandia, i qui està assetjat per diferents causes judicials per la seua dubtosa gestió de les finances de la ciutat durant quatre anys. Estes dures crítiques eren ratificades, com no, per Víctor Soler, el líder del PP de Gandia al qui la Guàrdia Civil als seus informes, i Torró i Ollero a les seus declaracions davant el jutge Velasco, assenyalen com el presumpte responsable de la Púnica en Gandia. Pensen vostès que estos dos regidors estan legitimats per a donar lliçons? Doncs ho intenten contínuament.

També la setmana passada era el regidor Vicent Gregori qui demanava la dimissió de Liduvina Gil i Lydia Morant pel tema de la piscina del Grau, fent un tractament lamentable sobre un tema de salut pública, i creant una alarma social innecessària, sabent, a més a més, que l'actuació de les dues regidores va ser impecable, dit per la Conselleria de Sanitat.

Però el súmmum dels despropòsits va arribar esta setmana, quan coneixíem allò ocorregut a les Clarisses, Gregori tornava a acusar a l'executiu d'incapacitat. Precisament ell que és tot un exemple d'incapacitat i mala gestió, ell que va inaugurar les Clarisses un mes abans de les eleccions municipals amb l'únic propòsit de fer-se la foto, no dotant-lo de partida pressupostària, únicament amb un conveni amb la Universitat Politècnica que finalitzava en el mes de desembre, no utilitzant personal qualificat per a la seua gestió, fent ús del Pla d'Ocupació per a cobrir els llocs de treball, o no molestant-se ni en fer els tràmits per a convertir les Clarisses en un Museu, tenint la catalogació de «sala d'exposicions permanent».

El pitjor de tot va ser sentir de la seua boca que «la Cultura ha pasado a ser la asignatura María del Gobierno de Gandia». Que siga vostè qui diga algo així, demostra que la ignorància és molt atrevida. Precisament qui va deixar com màxim llegat de la seua gestió el vergonyós cognom de «Gandia Shore», qui per cultura entenia les lluites de gladiadors al Maremagnum ruïnós de la platja o gastar quasi un milió d'euros en dur a Julio Iglesias o Tom Jones. Vergonya és el que haurien de tindre alguns.

Però ja ens estem acostumant, en este any de Govern, a aguantar els intents del PP d'alliçonar-nos en com governar esta ciutat, en bona gestió o en transparència, curiosament tot el que ells no practicaven. Senyors del PP, comencen a fer una oposició responsable, demanen perdó a la ciutadania per tot el perjudici ocasionat, que no és poc, i ja que no volen ajudar-nos a traure a Gandia del forat on la seua nefasta gestió la va clavar, almenys deixen treballar als qui estem arreglant totes les seus desfetes.

Compartir el artículo

stats