Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

OPINIÓN Exdirector del Centre Internacional de la UV

Quatre anys a Gandia

Quatre anys a Gandia

El temps passa inexorablement per a tots nosaltres, hi ha moments per al treball i moments per a la gratitud i d'açò va este article. Quatre anys, eixe és l'espai temporal que he estat com a director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València. Quatre cursos, quatre Universitats d'Estiu, més l'actual ja dissenyada. Una experiència vital i professional irrepetible.

Han estag uns anys d'intens treball: Universitats d'Estiu, Unimajors, jornades, congressos, conferències, taules redones, exposicions, visites culturales... La nostra activitat amb el total suport de l'equip Rectoral de la UV i també de la Fundació General de la Universitat de València: Cristóbal Súria, Rafael Cebriá gràcies i a tots els treballadors de la mateixa. I com no amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat de Gandia. En una visió institucional de dos organismes que plantegen i unixen objectius semblants, independents i confluents: servici a la ciutadania cadascú des del seu àmbit. En eixe sentit el meu reconeixement a l'anterior equip de govern, al seu alcalde Arturo Torró, als regidors Víctor Soler, Marta Cháfer, Vicent Gregori, Emilia Climent, Andrés Puig?

Reconeixement a l'actual equip amb la titànica labor de traure la ciutat de la seua problemàtica situació, que segur que ho conseguiràn amb Diana Morant al front, Lorena Milvaques, Laura Morant, Joan Munyoz, Liduvina Gil, Nahuel González, José Manuel Prieto? anomenant només als regidors amb què per circumstàncies de les activitats he tingut més contacte, però el meu agraïment s'estén a tots els equips. També la col·laboració del personal i gestors de l'Ajuntament entre altres: Gloria Sanmiguel, Vicent Todolí, Salvador Gregori, Borja Micó, També als membres del Ceic Alfons el Vell, a Lluís Romero, de la Universitat Popular per la seua col·laboració contínua en l'organització de les Universitat d'Estiu. Al Palau Ducal de Gandia, del Patronat del qual he format part en nom del Rector.

També als alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, especialment aquells amb què hem treballat: Benifairó, Tavernes, Simat, Rafelcofer...

Ací he conegut moltes persones i institucions amb què hem col·laborat. No tinc més que bones sensacions i moments d'intens treball, però també de plaer en la consecució d'objectius en equip. La meua gratitud i al mateix temps felicitació als alumnes d'Unimajors que amb el seu ímpetu, les seues ànsies de saber ens obliguen a estar contínuament pensant i adaptant-nos a noves realitats formatives, als alumnes associats a través d'AESCU, Marleny Zapata gràcies. Reconeixement també a tots els professors que col·laboren amb el CIG a través d'Unimajors, jornades, cursos, postgraus, Universitat d'Estiu...

El meu agraïment a tot l'equip del CIG: Amparo, Peyró, Isabel Luján, Isabel González, Eva Martínez, Mina Sánchez, Paula Romero, Marta Pérez, Sergi Signes, Javi Boix. Hem treballat junts, amb il·lusió, amb moments estressants però fructífers, i tots tirant en un mateixos objectius. Agraïsc el vostre suport, les vostres aportacions en forma de contactes, d'idees, d'il·lusió. La Universitat de València i la Fundació tenen a Gandia uns magnífics representants i vos mereixeu sens dubte lo millor.

També vull destacar la labor dels mitjans de comunicació de la ciutat i comarca, a les televisions, ràdios, premsa escrita i digital. La veritat és que ens heu recolzat en totes les nostres accions de la Universitat, vosaltres feu visible la nostra tasca, gràcies.

Al nou director, Emili Aura, desitjar-li tota la sort del món en esta nova etapa per a ell i per al CIG, un moment d'adaptacions a noves realitats, noves polítiques educatives, noves idees imaginatives per a dur endavant este projecte universitari ja visible i present en estes comarques centrals.

Vull destacar el meu deute amb el Rector, Esteban Morcillo, pel meu nomenament com a director del CIG. Per descomptat el meu deute és extensible al Vicerector, Jorge Hermosilla, qui en els moments difícils per a la gestió universitària i el sistema educatiu assumix la tasca de projectar la Universitat en l'espai que ens és propi, complint un dels fins de la institució: difondre, transferir el coneixement dur la nostra producció intel·lectual a la ciutadania, als col·lectius, a les institucions, a les empreses, en suma fer universitat. Amic Jorge gràcies per haver confiat en mi i pel teu continu suport al Centre Internacional de Gandia.

Gandia ciutat universitària, Gandia receptora i generadora d'accions i projectes. Una ciutat, unes gents, una comarca amb personalitat, amb recursos, amb possibilitats i realitats. Esta ciutat i esta comarca són el paradigma de la nostra personalitat valenciana: un paisatge, una llengua, una cultura, un treball, una idiosincràsia de poble treballador i imaginatiu que sense cap dubte continuarà recolzant a la Universitat de València, la nostra Universitat pública, de qualitat, valenciana i universal. Personalment quede sempre a la vostra completa disposició.

Amigues i amics de Gandia i la Safor: ha estat un plaer.

Josep Montesinos i Martínez (Director Centre Internacional de Gandia de la UV 2012-2016)

Compartir el artículo

stats