Les persones tenim tendència a fer balanços periòdics de les activitats que realitzem. Pense que es tracta d'un costum ben productiu i saludable. Seguint este principi, valorar la tasca realitzada durant un any de govern a l'Ajuntament de Gandia és una manera de fer una autoreflexió crítica del que hem fet bé i del que haguérem pogut fer millor en eixe període de temps.

He de començar confessant que no estic descontenta del balanç dels dotze mesos en què Més Gandia ha estat cogovernant la nostra ciutat.

Fa un any no vam assumir una tasca fàcil. Ho dic sincerament. Ens vam trobat un ajuntament malmès econòmicament pels excessos d'uns i dels altres. I, una vegada més, ens hem hagut d'arromangar per tal de fer front a l'agonia de la hisenda municipal.

I com ho hem hagut de fer? D'una manera racional i lògica: disminuint les despeses i incrementant els ingressos municipals. No hi ha més fórmules. La pólvora fa molt de temps que va ser inventada.

Hem hagut de redactar un Pla d'Ajust dur, però necessari, si volíem redreçar les coses; hem procurat programar uns pressupostos realistes; hem intentat eliminar despeses innecessàries; estem propiciant racionalitzar el funcionament de la maquinària municipal. I, sí, ho he de reconéixer, també hem hagut de pujar els impostos. El PP els va incrementar, però va continuar gastant a mans plenes. Nosaltres ho hem fet i hem contingut la despesa. Estem en el bon camí.

Intentem construir una administració transparent i participativa. No sempre ho aconseguim, però busquem constantment eixe objectiu. Una administració que ajude les persones i estiga al seu servei.

Evidentment que hem hagut d'efectuar retalls. I tant que sí. Ha sigut imprescindible. Però algú creu que sense retalls podíem continuar funcionant com ho fèiem fins fa un any? Algú pensa que amb les constants proclames al 'cost zero' de Torró podíem arribar molt lluny? A la misèria en què ens trobem, si de cas.

Només hem salvat de les restriccions aquells que res no tenen. Aquelles persones que necessiten el suport de la comunitat en què viuen per a poder subsistir. Ells i elles han de saber que sempre estarem al seu costat. La preocupació per les persones és l'eix en què se centra la nostra acció de govern. I eixa preocupació és particularment evident en aquells que més ajuda necessiten.

Durant els dotze mesos en què hem col·laborat en la gestió de la ciutat hem parlat amb moltes persones. Unes han entés les mesures que hem hagut de prendre. D'altres, han sigut més crítiques. A unes i a les altres vull aprofitar per agrair-los la seua sinceritat i les seues anàlisis.

La nostra ciutat té futur. Encara que, en alguns moments, gestors irresponsables ens han conduït cap a la més absoluta de les misèries, la gent de Més Gandia considera que construir una altra ciutat és possible. La coresponsabilitat de tota la ciutadania en el govern municipal permetrà dissenyar una vertadera Gandia de les persones. Eixe és el nostre repte. Des d'ací em permetreu que vos anime a fer-la possible.