vacances en pau 2016

01.07.2016 | 23:52
vacances en pau 2016
vacances en pau 2016

La matinada del dia 4 de juliol arriben a la Safor els xiquets sahrauís que participen en les Vacances en Pau 2016. Són representants, ambaixadors del seu poble que vénen amb una missió molt especial i complexa: la que els pertany com a xiquets, gaudir de l'estiu, de les vacances, dels jocs i dels gelats... La que els pertoca com a viatgers: conéixer món, saber i experimentar que hi ha d'altres maneres de viure la vida, de viure en el món, que el món no és, només, el racó de la Hamada on estan confinats, ells i les seues famílies, per mor de la conjuntura de la política internacional, per mor, en definitiva, de la guerra i de la cobdícia dels dirigents mundials. La que els correspon, finalment, com a persones (personetes) que estableixen lligams afectius amb la gent amb què conviuen, amb les famílies que els acullen, uns lligams que seran recíprocs i mutus i que s'estenen entre les famílies biològiques que s'han quedat als campaments i les famílies acollidores. I així, la família saforenca passarà a ser part de la seua família, la família sahrauí passarà a ampliar els membres de la família saforenca.

Serà, per a tots ells, un estiu diferent, especial, que es quedarà marcat a la seua memòria vivencial. Un estiu que recordaran per sempre. Com ocorre als xiquets, ara ja joves, d'edicions anteriors, que ja han vingut, a la Safor, que des del 1996 ja en són vint d'anys de cooperació des de l'ACAPS!

Les Vacances en Pau són un intercanvi, són molt que més una acció unilateral amb un únic sentit. Formen part d'un ventall d'accions solidàries que es basteixen des del nostre país.

Les Vacances en Pau, però, no són només una acció purament humanitària, també són una acció que serveix per denunciar una injustícia que s'allarga, ja, des de l'any 1975, quan l'exèrcit i l'administració espanyola van abandonar el territori de la colònia del Sàhara i el van «transferir», en una acció clandestina que violentava les mateixes lleis i acords sobre la descolonització del Sàhara.

Una denúncia de la injustícia de mantenir un territori i un poble per descolonitzar i sotmès a una brutal repressió, a un genocidi de baixa intensitat.

La presència dels xiquets sahrauís entre nosaltres serveix de recordatori als líders democràtics europeus de la tasca pendent, de l'assignatura suspesa que té en la transició espanyola. La democràcia espanyola no serà mai completa, plena, mentre no possibilite que una part de la seua població, de la població de l'antiga colònia espanyola, puga dur a terme la seua autodeterminació, tal i com ho exigeix la mateixa ONU (que és incapaç, impotent, de fer complir les seues pròpies resolucions).

Enguany també és un any especial per la mort del líder del Polisario, Mohamed Abdelaziz. Una pèrdua davant la qual, des de l'ACAPS la Safor, expressem el nostre condol.

Visca el poble sahrauí lliure!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

Oliva aprueba el IBI más social
Oliva aprueba el IBI más social

Oliva aprueba el IBI más social

El ayuntamiento reduce el impuesto a los sectores más desfavorecidos y a los bancos que alquilen...

Medio siglo de cultura futbolística

Medio siglo de cultura futbolística

El club de fútbol de la localidad xeraquera celebra esta temporada el 50 aniversario de su fundación

Un muerto y un herido grave al salirse una motocicleta en una rotonda de la carretera que une Ador y Villalonga

La fallecida es vecina de Palma de Gandia y el conductor que resultó grave es natural de Ador

Canet atribuye a todo el Gobierno las acciones aprobadas

El concejal de Hacienda de Oliva, Vicent Canet, de Compromís, atribuyó ayer el mérito de esta...

notícies espurna

notícies espurna

Des de fa uns anys, en passar la Fira, em reunisc amb Sergi Sapena, el delegat del diari...

MLS Gandia realiza 800 compraventas de vivienda en la Safor en 2016 y atisba un incremento para 2017

La asociación MLS Gandia cerró 2016 con más de 800 operaciones, la mayoría viviendas de segunda...

Enlaces recomendados: Premios Cine