En la comarca de la Safor, durant els últims 25 anys sempre han existit dues peticions en infraestructures que van destacar sobre la resta, des dels diferents àmbits empresarials i econòmics, i són: la circumval·lació de la N-332 al seu pas per Oliva i la via ferroviària Alacant-Gandia (quan es va realitzar l'actual estació de ferrocarril al Gandia ja es va deixar preparat el tram de via cap al sud, davant l'evident obra de continuïtat). Sí que és cert que tant la circumval·lació de la N-332 com la via de ferrocarril va tenir en el seu moment detractors, per una banda l'associació de comerciants d'Oliva per por a baixar les seues vendes en deixar de circular la nacional per la seua població, i d'altra banda el president que exercia el mandat en aquells moments de l'associació ALOGA estava en contra del tren Alacant-Gandia perquè aportaria visitants d'un sol dia i mai no serien potencials clients per als apartaments de la platja.

En les actuals circumstàncies, tant turístiques com comercials, ens hem adonat de la necessitat imperiosa que per a la comarca de la Safor significa resoldre definitivament aquests dos greus problemes d'infraestructures.

Des de el nostre sector turístic i des de la nostra associació, centrada en la promoció de la nostra gastronomia a tot arreu del món, sabem de la necessitat d'unes bones vies de comunicació, que fomenten les estances d'un dia o de cap de setmana i que, acompanyades d'altres mesures farien realitat la tan somniada i esperada desestacionalització de la nostra platja.

També és cert que entre eixes mesures està la capacitació de tots els treballadors turístics (sobretot els treballadors de la gastronomia) d'un major coneixement dels idiomes acompanyat d'un servei de màxima qualitat (no oblidem que els turistes majoritaris d'Oliva cap Alacant són estrangers) i la qual cosa fomentaria una tornada de molts turistes estrangers, que mai no hauríem d'haver perdut.

I vostès, senyors polítics de la nostra comarca, tenen la responsabilitat i competència més que mai que aquesta obra es porte a terme.

A vostè, Sr. Moragues, com a delegat del govern central, com a gandià i sobretot com a persona, tinga en compte que la història el recordarà pels seus fets i poques vegades pel color polític que en aquests moments representa. No sé si és aconsellable la via ampla o estreta, si convenen més o menys parades, però amb tot el meu respecte li demane que aprofite el canvi de Ministre/a de Foment per a reivindicar una obra que tant esperem i que tant necessitem.

El turisme internacional, per les circumstàncies que tots sabem, va a més. Per tant, facilitem-li l'accés a la nostra comarca amb unes bones vies de comunicació, ja que del contrari tots marxaran en positiu i la nostra comarca en lamentació contínua.