Ahir va tornar a obrir les portes el Centre Esportiu del Grau. Han estat prop de tres mesos de tancament provocat per la situació en què trobàrem les instal·lacions de les dutxes i vestuaris, en mal estat, plaques solars que funcionaven al 20% de la seua capacitat real, sistema de control d'accés i domòtica de l'edifici trencats... I el que és pitjor, la caldera, els filtres i el sistema de conducció de l'aigua calenta de les piscines en unes condicions pèssimes a causa de la falta de manteniment. Una circumstància que va portar a l'actual govern a tancar les instal·lacions després de detectar paràmetres no òptims en les anàlisis de l'aigua dels vasos de les piscines.

Som conscients que hem provocat molèsties als usuaris del centre, però el nostre compromís amb els ciutadans ens va portar a adoptar una decisió que ara es demostra la correcta. Durant aquest temps el departament d'Esports ha treballat intensament perquè els usuaris gaudisquen a partir d'ara d'un centre esportiu a l'altura que es mereixen, perquè de res val el nostre compromís amb l'esport si no facilitem a la ciutadania espais en les millors condicions i amb les màximes garanties.

Enrere han quedat les cartes de la Conselleria on reclamava a l'anterior govern que realitzés les anàlisis d'aigua pertinents. Unes anàlisis que ningú del govern del PP va reclamar a l'empresa que explotava el centre. Per què? Potser fora perquè, com en tantes altres ocasions, el procés de contractació de la mercantil va ser totalment opac: concedint l'explotació del centre a una empresa que no va presentar tan sols el preceptiu aval econòmic i sense controlar el manteniment del centre. Tot i així, seguim rebent lliçons de qui estan deslegitimats per donar-les i tristament, com és ja habitual, ara ha estat aquest govern el que amb recursos minvats, ha hagut de posar solució ha una situació heretada fruit de la mala gestió i l'amiguisme amb què es va treballar durant els quatre anys del govern del PP.

Des d'ahir, els veïns del Grau i totes aquelles persones que ho desitgen poden acudir al centre per practicar les activitats que s'han planificat, amb monitors i treballadors perfectament formats (les activitats aquàtiques aniran a càrrec del NiE Gandia), en un recinte remodelat i amb preus on hem tingut en compte les peticions dels usuaris, ja que a més dels abonaments existents, també es podrà contractar de manera semestral o anual tal com ens havien demanat.

En definitiva, seguim treballant per l'esport i millorant les instal·lacions perquè nosaltres sí que pensem que la «Gandia capital de l'Esport» ha d'anar més enllà dels anuncis i el logotip.