09 de noviembre de 2016
OPINIÓN Lydia Morant

Gandia, planter d'esportistes

09.11.2016 | 08:31

Enrique i Pablo Luján, en esports nàutics. Alba i Blanca Palmer, en taekwondo. Luis Salort, Gema Martí i Héctor Cabrera, en atletisme. Són alguns dels grans esportistes internacionals que tenim a la nostra ciutat i que estan triomfant en les seues disciplines. És una satisfacció poder contribuir en primera persona, com a regidora d'Esports, a facilitar la seua tasca diària. Tot el meu reconeixement per a ells.

Des de l'Ajuntament de Gandia, apostem per l'esport i creiem fermament en el treball que cada dia fan les entitats esportives, tant com a vertebradors del moviment associatiu de la ciutat com a dinamitzadors de l'activitat física i, fins i tot, del turisme. Volem que Gandia continue sent una ciutat amable on practicar esport, on es promoguen esdeveniments esportius i, a diferència d'abans, una ciutat on els clubs esportius se senten partícips de les polítiques que fa el meu departament.

Fa un parell de mesos, vam tindre el final d'etapa de la Volta Ciclista a Espanya. Un magnífic aparador per a la nostra ciutat. I el darrer cap de setmana, la cursa contra el càncer, que va organitzar l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Gandia (AECC), en la qual es van recaptar 18.400 euros per a projectes d'investigació contra aquesta malaltia.

Vivim temps de dificultats econòmiques, però este govern sempre estarà al costat dels ciutadans. Per això, fem política no amb paraules sinó amb fets. El Consell d'Esports ha aprovat recentment, per unanimitat, l'atorgament de quasi 300.000 euros en ajudes esportives. Una ajuda per al foment de l'atletisme, ciclisme, bàsquet, futbol, judo, rugbi, voleibol, petanca, natació, pesca, hoquei, esgrima, golf i un llarg etcètera. Un baló d'oxigen que permetrà als clubs seguir desenvolupant la seua important tasca.

Es destinarà un total de 176.000 euros a ajudes ordinàries, que beneficiaran a 41 entitats esportives de la ciutat; i 76.000, a activitats extraordinàries, com ara el torneig de tenis Orysol, la Cursa de la Dona, la Mitja Marató, el Quilòmetre Vertical, la fase d'ascens a la LEB Plata, les travessies del port de Gandia, el Triatló Ciutat de Gandia, la Volta Ciclista de Cadets i d'Escoles, o el Campionat d'Espanya de Yolas (rem). Hem aportat, també, 24.000 euros per a fomentar l'esport escolar i 15.000 per a joves promeses, perquè Gandia mai deixe de ser planter.

El procediment, a diferència de l'anterior legislatura del Partit Popular, s'ha caracteritzat per la seua transparència i els criteris objectius per a concedir les subvencions econòmiques acordades amb tots els membres del Consell Municipal d'Esports. S'han acabat les diferències substancials entre clubs que cobraven més de 100.000 euros i altres que no arribaven als 2.000 euros.

És la nostra aposta: donar suport a l'esport base per a garantir que els xiquets i xiquetes tinguen igualtat d'oportunitats a l'hora de desenvolupar-se com a esportistes. Estic convençuda que és el camí a seguir, i ho estic per la meua pròpia experiència. Des de ben menuda, vaig tindre tot el suport de l'Ajuntament per a practicar l'esport que m'apassiona: la natació, fins al punt d'arribar a participar en els Jocs Olímpics de Pequín i de Londres.

Seguirem apostant per aquest camí perquè els esports també fomenten valors i ajuden a forjar el caràcter, ja que promouen l'honestedat, el treball en equip, el joc net i, sobretot, el respecte als companys i contrincants. I volem que Gandia siga una ciutat planter d'esportistes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

La venta de viviendas en la comarca registra el mejor dato desde el 2008

En tres meses se han cerrado 895 operaciones de compraventa, 345 más que el periodo anterior

Ador y Villalonga retoman el proceso para fijar sus límites en Montecorona

Los ayuntamientos nombran una comisión para que el Catastro corrija el error que impide inscribir...

Una jaula de loros

No han pasado ni tan sólo dos semanas, cuando vuelve aparecer otro miembro del PP de Gandia a...

El Consell de Joves irá al juzgado por quedar fuera del programa contra el absentismo escolar

La entidad de Gandia presentará un recurso ante el contencioso al considerar que la decisión del...

Un estudiante del Campus de Gandia logra una beca del gigante de móviles Huawei

Alejandro Marco ha viajado a varios puntos de China donde ha recibido distintos cursos formativos

Nace en Gandia una nueva entidad para colectivos en riesgo

La nueva asociación Iscana trabaja con animales y la naturaleza para atender a las personas más...

Enlaces recomendados: Premios Cine