09 de noviembre de 2016
09.11.2016
OPINIÓN Lydia Morant

Gandia, planter d'esportistes

09.11.2016 | 08:31

Enrique i Pablo Luján, en esports nàutics. Alba i Blanca Palmer, en taekwondo. Luis Salort, Gema Martí i Héctor Cabrera, en atletisme. Són alguns dels grans esportistes internacionals que tenim a la nostra ciutat i que estan triomfant en les seues disciplines. És una satisfacció poder contribuir en primera persona, com a regidora d'Esports, a facilitar la seua tasca diària. Tot el meu reconeixement per a ells.

Des de l'Ajuntament de Gandia, apostem per l'esport i creiem fermament en el treball que cada dia fan les entitats esportives, tant com a vertebradors del moviment associatiu de la ciutat com a dinamitzadors de l'activitat física i, fins i tot, del turisme. Volem que Gandia continue sent una ciutat amable on practicar esport, on es promoguen esdeveniments esportius i, a diferència d'abans, una ciutat on els clubs esportius se senten partícips de les polítiques que fa el meu departament.

Fa un parell de mesos, vam tindre el final d'etapa de la Volta Ciclista a Espanya. Un magnífic aparador per a la nostra ciutat. I el darrer cap de setmana, la cursa contra el càncer, que va organitzar l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Gandia (AECC), en la qual es van recaptar 18.400 euros per a projectes d'investigació contra aquesta malaltia.

Vivim temps de dificultats econòmiques, però este govern sempre estarà al costat dels ciutadans. Per això, fem política no amb paraules sinó amb fets. El Consell d'Esports ha aprovat recentment, per unanimitat, l'atorgament de quasi 300.000 euros en ajudes esportives. Una ajuda per al foment de l'atletisme, ciclisme, bàsquet, futbol, judo, rugbi, voleibol, petanca, natació, pesca, hoquei, esgrima, golf i un llarg etcètera. Un baló d'oxigen que permetrà als clubs seguir desenvolupant la seua important tasca.

Es destinarà un total de 176.000 euros a ajudes ordinàries, que beneficiaran a 41 entitats esportives de la ciutat; i 76.000, a activitats extraordinàries, com ara el torneig de tenis Orysol, la Cursa de la Dona, la Mitja Marató, el Quilòmetre Vertical, la fase d'ascens a la LEB Plata, les travessies del port de Gandia, el Triatló Ciutat de Gandia, la Volta Ciclista de Cadets i d'Escoles, o el Campionat d'Espanya de Yolas (rem). Hem aportat, també, 24.000 euros per a fomentar l'esport escolar i 15.000 per a joves promeses, perquè Gandia mai deixe de ser planter.

El procediment, a diferència de l'anterior legislatura del Partit Popular, s'ha caracteritzat per la seua transparència i els criteris objectius per a concedir les subvencions econòmiques acordades amb tots els membres del Consell Municipal d'Esports. S'han acabat les diferències substancials entre clubs que cobraven més de 100.000 euros i altres que no arribaven als 2.000 euros.

És la nostra aposta: donar suport a l'esport base per a garantir que els xiquets i xiquetes tinguen igualtat d'oportunitats a l'hora de desenvolupar-se com a esportistes. Estic convençuda que és el camí a seguir, i ho estic per la meua pròpia experiència. Des de ben menuda, vaig tindre tot el suport de l'Ajuntament per a practicar l'esport que m'apassiona: la natació, fins al punt d'arribar a participar en els Jocs Olímpics de Pequín i de Londres.

Seguirem apostant per aquest camí perquè els esports també fomenten valors i ajuden a forjar el caràcter, ja que promouen l'honestedat, el treball en equip, el joc net i, sobretot, el respecte als companys i contrincants. I volem que Gandia siga una ciutat planter d'esportistes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Safor

Una red de hilos y acequias con más de 800 años

? Hasta los miembros del Tribunal de les Aigües de València, en su visita a Potries el...

Mora sobre Joan Monjo: «Pensábamos que sin literatura no podíamos vivir»

Mora sobre Joan Monjo: «Pensábamos que sin literatura no podíamos vivir»

? Piera pide que no se olvide a la «generación de los 70» durante los actos de la capitalidad...

Fotografía y literatura en un paseo por Gandia

Fotografía y literatura en un paseo por Gandia

el fotógrafo Pep Aparisi y el escritor Rafa Gomar inauguraron la noche del viernes en la...

Seis mil personas usan los espacios naturales de Gandia durante la Pascua

Cerca de seis mil personas han utilizado los espacios naturales de Gandia para celebras las...

«Está demostrado que el horario de tarde es menos productivo para los niños»

«Está demostrado que el horario de tarde es menos productivo para los niños»

«Yo creo en la escuela pública, no en un sistema compatible con la concertada»

Enlaces recomendados: Premios Cine