sense cap dubte l'experiència d'escoltar Passió per la Lírica va posar la guinda a una temporada musical plena. Van començar amb l'inefable duo La cidarem la mano, del D. Giovanni de Mozart i van acabar amb napolitanes com ara Torna a Surriento i Non ti Scordar di me, de Ernesto di Curtis, passant per Aires Gitanos de Sarasate o la Meditació de Thais. Es podia demanar més?

Cal dir que el públic assistent, -els melòmans de la Safor- van poder experimentar el síndrome de Stendhal, eixa reacció psicosomàtica que l'escriptor francès tan bé va descriure en eixir de la Santa Croce de Florència. I es que el concert de divendres passat va posar la veu al servei de la música i la música al servei de la bellesa, sensació que el públic reconeix quan acaba en peu ovacionant els artistes i demanant un altre bis -desprès de quasi dos hores de concert!

Perquè l'experiència de la bellesa en la música t'atrapa, es eixe sentiment que vols fer inacabable i que brolla amb facilitat de artistes singulars, d'artistes amb àngel.

La veu fresca i plena d'agilitats de Federica de Trapani, soprano de Palermo, la veu timbrada i expressiva del baríton Vicent Antequera, junt a l'acurat treball del pianista Oscar Oliver i el virtuosisme del violinista concertino de la ONE Gjorgi Dimcesvski, van crear una atmosfera de complicitat on el públic semblava ser part del concert.

També, com no, ara és moment d'agraïments. Agraïment a tots els que tenen el do de gaudir l'art, persones i institucions que fan realitat una altra societat -no tecnològica i transcendental- al voltant de l'art, de l'art en viu i en directe.

La propera temporada promet oferir-nos altres experiències musicals de relleu. Pro Musica està programant un cicle singular de Grans Intèrprets Internacionals junt als Nostres Grans Intèrprets, que ens permetran celebrar la capitalitat cultural de Gandia i continuar sent punt de referència musical a prop del mediterrani.