La ciutat d'Oliva ja ho té tot a punt per a la celebració de la cinquena edició del «Figatell Sound», el festival de música alternativa fet per i per als joves i que està organitzat per l'associació Joves d'Oliva en Moviment amb la col·laboració de les regidories de Festes, Cultura i Música, i Joventut de l'Ajuntament.

L'event tindrà lloc el divendres, 16 de juny, una vegada més a l'aparcament del Poliesportiu municipal i dintre de la programació de la Fira i Festes.

El festival va ser presentat fa uns dies per Maria Fullana i Gemma Lleches, de JOM, el regidor de Festes, Pepe Salazar, el de Cultura i Música, Enric Escrivà, i el de Joventut, Àlex Salort.

El principal atractiu que presenta el festival és l'actuació del grup Boikot, amb el que, des de l'organització consideren que «donem un gran salt de qualitat».

Junt a esta formació oferiran la seua música grups com Totem, grup guanyador del concurs Actua al Figatell Sound, Smoking Souls, de Pego, que presenten el seu tercer treball d'estudi 'Cendra i Or'. Des de València arriben al Figatell Las Hijas de la Cumbia, al que se sumen altres grups com Pepet i Marieta, que presentaran el seu últim disc 'La revolució dels somnis'.

Segons Maria Fullana, «estem davant d'un gran festival, molt heterogeni i complet, pensat per a un públic molt variat. Pensem que serà tot un èxit, perquè és el primer festival de la temporada i perquè actúen grups que serà molt difícil tornar-los a vore tots junts». Per la seua banda, el regidor de Festes de l'Ajuntament d'Oliva, Pepe Salazar, ha destacat la importància del Figatell Sound dintre de la programació de la Fira i Festes: «Sabem que és, sens dubte, un dels plats forts, amb un públic específic però molt ampli, i calia potenciar-lo».

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, per la seua banda, va destacar que «l'ajuntament havia de tornar a implicar-se directament amb el Figatell Sound, ja que és un referent que veiem com cada any va consolidant-se més i més. Per últim, el responsable de Joventut, Àlex Salort, va indicar que aquest any «podrem vore com el Figatell Sound està consolidant-se any rere any, fruit d'un treball conjunt entre una associació molt activa, com és el JOM, i un Ajuntament implicat, que aposta per programar una oferta d'oci per als joves de qualitat.