L'última cita de les Jornades Participa de Bellreguard, destinades a fomentar la participació dels ciutadans en els aspectes públics, tractarà el paper de les organitzacions, el de les dones joves i presentarà el projecte documental «L'últim brigadista», de Marina Fuertes, Carles Sánchez i Josep Aguado, estudiants de Comunicació Audiovisual en el Campus de Gandia, sobre Josep Almudéver, un dels brigadistes internacionals republicans que va participar en la Guerra Civil Espanyola i l'únic que sobreviu.

El fi de curs de les Jornades Participa, que des d'octubre han programat tallers, cursos, conferències i posades en comú, començarà el dissabte 24 de juny a partir de les 19 hores a les Escoles Velles amb la xarrada-debat «Les organitzacions com a espais de Participació Ciutadana» a càrrec de Juanjo Giner, membre de l'Ateneu Popular de Bellreguard-La Roda.

La següent xarrada-debat serà «Sobre dones joves i participació», a càrrec d'Irene Cremades, membre del col·lectiu local Xaperes en Moviment que va nàixer a la fi del 2015 per a visibilitzar les problemàtiques de les dones i posicionar-se en la societat com a dones emancipades i lliures deixant de normalitzar el patriarcat. Per acabar, després de la presentació del documental, hi haurà sopar de pa i porta.

El regidor de Participació, Àlex Ruiz, indicà que «la memòria democràtica és consubstancial a la qualitat democràtica i una democràcia de qualitat és inabastable sense la participació ciutadana».